Lejla Tanović, stručna saradnica Enterijer.ba, dala je savjet čitateljki Marini kako urediti veliki hodnik koji je u obliku slova 'L'.

........................................................................................................................................

Poštovani,

Da li mi možete predložiti kako da iskoristim hodnik? Dosta je velik, a ja nemam ideju šta da uradim sa njim.

Također, ukoliko ste u mogućnosti, molim Vas za prijedlog za dnevnu sobu.

Hvala.

Marina

........................................................................................................................................

Poštovana Marina,

Zbog armirano-betonskih nosivih zidova kao i broja prostorija u Vašem stanu, najracionalniji oblik hodnika je postojeći koji je obliku slova ''L''.

Predlažem Vam da proširite ostavu i postavite klizna vrata, koja će znatno uštediti prostor. U hodniku se stiče prvi dojam Vašeg stana, stoga namještaj svedite na minimum. Da biste prostor što funkcionalnije iskoristili, možete uzeti pločasti namještaj po mjeri. Vrata koja povezuju hodnik i dnevni boravak dovedite u ravan sa armirano-betonskim zidom.

S obzirom da nemate prirodno osvjetljenje u hodniku, upotrijebite svjetliju boju zidova. Dekorišite hodnik svjetlijim tonovima tapeta ili bojom, te postavite umjetničke slike. Dnevni boravak, kao mjesto okupljanja, opremite sofom u obliku slova ''L'' i niskim stolom.

Na zid postavite TV, stavite trpezarijski sto, komodu i napravite pult koji će odvojiti kuhinju.

Nadam se da će Vam navedene fotografije pomoći pri uređenju Vašeg enterijera.

Za dodatnu pomoć i informacije, obratite se našem timu arhitekata.

Pozdrav,

Lejla Tanović, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba


Izvor fotografija:
www.belavida.ba