Čitateljka Kristina je u nedoumici šta staviti na zid iza kuhinje na kojem se nalazi prozor. Savjet dala stručna saradnica Enterijer.ba Merima Delić.

kuhinja

Dobar dan. Naleteli smo na problem na kuhinji za koji zaista ne znamo kako da postupimo. Naime, mi već imamo kuhinju, ali nam je potreban savet oko ploče koju trebamo da stavimo. Kuhinja je kupljena sa tamno-sivom kompakt pločom, ali samo na pultu. Deo koji ide na zid je prazan. Preporučeno nam je da i na taj stavimo istu ploču. Kod nas je malo specifično, jer baš kod kuhinje imamo prozor, pa ne znamo gde da stavimo ploču.

Možete li da mi kažete gde bi ploča trebala da ide? Je li okej da bude ista boja ili možda treba neka druga? Ostatak ambijenta je u bež i sivim tonovima. Hvala Vam unapred. 

Kristina

........................................................................................................................................

Poštovana Kristina,

Kada je u pitanju prostor ispod visećih ormarića u kuhinji, danas je dostupno mnogo mogućnosti i varijanti obrade. U posljednje vrijeme klijenti se najčešće odlučuju da to bude isti materijal kakav je na radnoj ploči kuhinje, ali možete postaviti pločice većih ili manjih formata ili staklo. Pitanje je samo šta vi preferirate.

Naveli ste da imate prozor, te vam to predstavlja problem. Prozor nije nikakva prepreka postavljanju bilo koje obrade, jer se ona postavlja oko njega, ili ispod njega, zavisi na kojoj je visini prozor.

Možete tretirati cijeli zid kao što je to slučaj ovdje.

slika 1

Ukoliko je prozor izdignut, možete tretirati samo dio ispod njega, i to jako lijepo može da izgleda.

slika 2

Ukoliko su ormarići postavljeni do samog prozora, onda se obloga samo izrezuje za prozor, što vam dodatno olakšava posao.

slika 3

Dakle, imate više mogućnosti i svaka od njih će izgledati lijepo.

Što se tiče boje i obrade, mogućnosti su stvarno velike. Možete ići sa istim materijalom kao radna ploha.

Možete staviti pločice od neke nijanse sive koju imate, a možete postaviti mermer. Zavisi šta vam se sviđa.

slika 45

Merima Delić, dia
Stručna saradnica

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.