U kuću i stan mora se konstantno ulagati, no činjenica je da neke stvari ne moraju biti toliko skupe. Top trikovi za praktično uređenje dostupni su svima.

renoviranjekupatila1

Konstantno dolaze neke krize, stoga je uređenje doma mnogima zadnje na listi, no trikovi će u tome pomoći. Ako želite preurediti kupatilo, ne treba vam puno novaca. Kako bi ona zablistala, tu je par koraka koji će vam olakšati planove.

- Preuređenje vašeg kupatila s ograničenim proračunom u potpunosti je ostvarivo uz malo kreativnosti i spremnosti da isprobate DIY način - izjavio je.

Osvježite tuš kabinu

Ako imate odvojeni tuš u kupatilu i izgleda pomalo ofucano, nije nužno da ga zamijenite. DIY stručnjak izjavio je kako ga 'pomladiti'.

- Detaljno ga očistite i potom popunite sve praznine i pukotine koje su nastale s vremenom. To će dati dojam novoga. No, ako se to više ne može popraviti, potražite isplativu zamjenu - izjavio je.

Uredite spojeve pločica

Sami obavljati priručne poslove može se činiti nemogućim zadatkom, ali uz malo hrabrosti i prakse mogli biste svladati super čišćenje spojeva. Među pločicama zna potamniti, a čišćenje će im vratiti izgled novoga.

- Međutim, ako niste baš spremni za taj zadatak, evo jednostavnog trika: smotajte toaletni papir ili vatu duž linije spojeva, namočite ih čistim izbjeljivačem i ostavite preko noći. Ujutro će biti super čiste.

Nadogradite ogledala

Dekor vašeg kupatila može biti jedan od glavnih razloga zašto izgleda pomalo otrcano. Neki detalji nisu skupi, stoga ih je dobro zamijeniti.

- Zamijenite zastarjela ogledala i armature modernijim, proračunski prihvatljivijim opcijama. Držači za pe[kire, kuke i police mogu napraviti veliku razliku u funkcionalnosti i cjelokupnom izgledu vašeg kupatila - naglasio je.

Osvijetlite s LED rasvjetom

Loša rasvjeta može učiniti da soba izgleda otužno i može loše utjecati na vaše raspoloženje.

- Zamijenite dotrajala rasvjetna tijela energetski učinkovitim LED svjetiljkama prikladnim za kupatila. Dobro osvjetljenje može značajno poboljšati cjelokupni ambijent prostora - savjetuje.

Obojite pločice i fuge

Istina je da se naši ukusi mijenjaju, pa pločice koje ste postavili prije pet godina možda više nećete voljeti. Ali to ne znači da ih se morate riješiti.

- Umjesto promjene pločica, možete im promijeniti boju, a isto to možete to napraviti i na fugama. Fuge mogu biti i druge boje, što će kupaonici dati novi dojam - zaključio je Runswick.