Kojom bojom okrečiti zidove u dnevnom boravku i kuhinji? Odgovor dala Lejla Tanović, stručna saradnica Enterijer.ba.

 

.........................................................................................................................

Poštovani,

Obraćam Vam se u nadi da ćete mi pomoći oko uređenja dnevnog boravka i kuhinje.

Zanima me kojom bojom da okrečim zidove.

Jasmina

.........................................................................................................................

Poštovana,

Na osnovu fotografija koje ste poslali, vidim da preferirate bež (boju pijeska) i smeđe tonove kombinovane sa bijelom bojom. To je vrlo suptilna kombinacija boja.

Predlažem Vam da unesete dinamiku u prostor. Možete koristiti zelenu boju, u različitim tonovima i postići dinamičan, udoban i estetski savršeno skladan enterijer. Prepustite se mašti, izaberite jednu ideju, poput naprimjer postavke "Ljepota masline" u Bela Vida galeriji u Sarajevu. Maštovitim idejama i elegantnim i funkcionalnim namještajem stvorite oazu odmora, opuštanja i elegancije.

Bež boja pruža mogućnost da se u potpunosti oslobodite i da upotrijebite snažnije i intenzivnije nijanse u enterijeru, to jeste da na određenim površinama i detaljima u enterijeru upotrijebite, naprimjer, crvenu, žutu ili plavu boju. Tako ćete stvoriti kontrast i dinamiku enterijera i naglasiti detalje. Kao ideja može Vam poslužiti postavka „U bojama brazilskog karnevala", u Bela Vida galeriji u Sarajevu.

Sve detaljne informacije o proizvodima i uređenju Vašeg enterijera možete potražiti od našeg tima arhitekata.

Pozdrav,

Lejla Tanović, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba

Korišteni linkovi:

http://www.belavida.ba/bela-vida-2012/ljepota-masline/stil-udobne-i-moderne-italije
http://www.belavida.ba/bela-vida-2013/u-bojama-brazilskog-karnevala/fotopostavka