Stručna saradnica Enterijer.ba Lejla Tanović dala je savjet čitateljki Almi kako urediti dnevni boravak u kojem preovladava boja pijeska.

.............................................................................................................................

Poštovani!

Molim Vas za pomoć, pošto zaista ne znam odakle da počnem. Naime, renovirala sam stan u porodičnoj kući. Problem mi je dnevna soba jer zaista nemam ideju kako da je uredim ni kako da obojim zidove. U prilogu vam šaljem dimenzije dnevnog boravka (u Wordu pošto nemam nijedan program za pravljenje tlocrta, nadam se da nije problem). Od namještaja nemam ništa. Mi smo četveročlana porodica (1968 i 1970 godište, kćerka 1995 i sin 1997).

Od opreme u dnevnom boravku bih voljela da imam ugaonu garnituru, stolić i TV komodu. U prilogu vam šaljem fotografije dnevnih soba koje mi se dopadaju i rado bih uredila dnevnu sobu u tom pravcu. Napominjem da je kuhinja u produžetku dnevnog boravka, otvorena je i boje je kapućino sa tamno smeđom radnom površinom i tamno smeđim pločicama. U dnevnoj sobi je parket kao i u hodniku koji je također otvoren. Unaprijed hvala!

Alma

.............................................................................................................................

Poštovana Alma,

Na osnovu Vaših fotografija vidim da preferirate funkcionalan i moderan namještaj jednostavnih linija i da u enterijeru dominira boja pijeska. Za opremanje Vašeg dnevnog boravka postoje mnoge mogućnosti. Predlažem Vam da postavite ugaonu sofu kod prozora i da napravite još jedan mali kutak za sjedenje, sa dvije fotelje i stolom.

Najracionalniji oblik kuhinje je u vidu slova "L" sa pultom za sjedenje ili kuhinja u vidu slova "U". Predlažem Vam da osvježite Vaš enterijer koralnim bojama, koje izvanredno daju akcenat u prostoru i koje se odlično slažu sa smeđim tonovima koje preferirate.

Kao inspiraciju predlažem Vam da pogledate novu postavku u galeriji Bela Vida u Sarajevu koja nosi naziv "Svježina koralnih obala" gdje možete pronaći veliki izbor elemenata i dijelova namještaja poznatih bh. kompanija, kao i kompanija iz regiona i svijeta, koje Vam mogu olakšati opremanje Vašeg enterijera. Fotografije postavke možete pogledati ovdje.

Dodatnu pomoć možete potražiti od našeg tima arhitekata.

Lijep pozdrav,

Lejla Tanović
Stručna saradnica Enterijer.ba