Stručna saradnica Enterijer.ba Lejla Tanović savjetuje kako ciglu u enterijeru prilagoditi tako da njena boja ostane prirodna, a da sama površina bude laka za održavanje. Arhitektica preporučuje JUB boje i njihove proizvode za zaštitu opeke.


.................................................................................


Poštovani, samo jedno kratko pitanje: kako da uredim odžak od cigle, to jeste čime da ga premažem da dobije prirodnu boju?

Hvala!

Lijep pozdrav,

Estera

.................................................................................

Poštovana Estera,

Mogu Vam preporučiti proizvod na bazi silikonske fasadne boje proizvođača JUB. Radi se o ekološki i za zdravlje neškodljivoj boji izrađenoj na osnovi silikonskih veziva.

Razrjeđuje se vodom, alkalno je postojana, jako vodoodbojna i paropropusna i postojana u svim vremenskim uvjetima. Otporna je na djelovanje plinova, ultraljubičastih zraka i drugih atmosferilija. Odgovarajuće podloge za ovaj proizvod pod nazivom (JUBOSIL F) su površine obložene fasadnom opekom. Postoji mogućnost nijansiranja dodatkom specijalnih boja za nijansiranje.

Također možete koristiti i proizvod koji se upotrebljava za vodoodbojnu zaštitu opeke i drugih proizvoda koji upijaju vodu. Pored vodoodbojnosti koristi se i za protuprašnu zaštitu jer nakon bojenja na površinama se slabo zadržava prašina. Nakon bojenja obojene površine ne mijenjaju izgled, nijansu, sjaj, a boja je prozirna. Riječ je o tečnom silikonu, odnosno materijalu JUBOSILHYDROPHOB (JUBOSIL H).

Za dodatne informacije predlažem Vam da kontaktirate navedenog proizvođača.

Lejla Tanović, mr. arh
Stručna saradnica Enterijer.ba

 

 

Izvor fotografije

 

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljeneovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.



Bela Vida Studio

Bela Vida Studio za projektovanje i izvođenje radova nudi efikasan, siguran i ekonomičan pristup uređenju domova i profesionalnih enterijera, uz poštovanje funkcionalnosti u uređenju i želja svakog klijenta.

Bela Vida Studio okuplja tim iskusnih, profesionalnih arhitekata i dizajnera koji posvećenim radom i zaganjem postižu vrhunske rezultate u arhitektonskim ostvarenjima na našem tržištu.