Čitaoci Aida i Edin useljavaju se u stan koji je nov i nemaju opciju velikih intervencija zarad poboljšanja enterijera. Njima je potreban savjet kako sa detaljima, bojama i rasvjetom stvoriti ambijent savršen za život dvoje mladih ljudi koji planiraju proširenje porodice. Evo šta savjetuje stručna saradnica Enterijer.ba – Milka Slijepčević.

..................................................................................

Poštovani,

naš stan posjeduje samo ugradbenu kuhinju (bež boje s crnim okvirima i crnom radnom pločom) i završeno kupatilo. Ostatak stana je nenamješten.

Enterijer treba sadržavati sve potrebno jednom stanu u kojem se živi, u šta se ubraja sav namještaj, rasvjeta, zavjese i sve ostalo jer je stan prazan. U enterijeru želimo imati trpezarijski stol sa stolicama (u kuhinji),  sofu, stol, komodu za TV (u dnevnom boravku), ormarić za obuću i jakne s ogledalom (u hodniku), krevet, plakar, toaletni stol (u spavaćoj sobi), veselo i moderno uređene dječije sobe.


Na intervencije u stanu ne bi pristali jer je sve novogradnja.

Sva tehnicka pitanja su vec riješena.

Uz zahtjev prilažemo nekoliko slika iz Arcona.

Mnogo ćete nas usrećiti ako nam što prije odgovorite na naš zahtjev.

Unaprijed zahvalni,

Aida i Edin

..................................................................................

Poštovani,

Vodeći se Vašim željama došla sam do prijedloga rješenja za Vaš dom.














 

Kontrast između zidova i namještaja

Da biste dobili toplu i ugodnu atmosferu u Vašem domu, predlažem namještaj toplih jesenjih nijansi koje ćete suprotstaviti bijelim zidovima. Tople boje, počevši od žute, preko narandžaste, te raznih varijanti smeđe imaju to svojstvo da daju osjećaj topline i opuštanja.
Naravno, to ne znači da treba da sve komade namještaja uzimate u ovoj boji, čak i minimalistički namještaj u bijeloj boji u kombinaciji sa prekrivačama, podnim prostirkama, jastučićima toplih boja će dati u potpunosti topao ambijent zajedno sa drvenim komadima namještaja. Svakako, drvo je materijal koji je neizostavan, naročito kada se želi postići prijatna atmosfera i ukoliko je moguće da to bude masivno drvo.





Poigrajte se bojama i uzorcima

Što se tiče zavjesa moj je prijedlog da uzmete lagane prozračne uzorke koji će omogućiti što veće prodiranje sunčeve svjetlosti u prostor.

Ukoliko želite zadržati postojeću boju zidova možete pojedine zidove obogatiti tapetama, kao npr. zid iznad komode sa televizorom.

Isto tako, ukoliko želite možete pojedine dijelove obložiti drvetom i kao kontrast bijeloj boji zida dobiti fantastičan savremen efekat koji će istovremeno prostor učiniti još prijatnijim.

Što se tiče dječije sobe, ucrtala sam Vam prijedlog kako bi mogla da izgleda za dijete starijeg uzrasta, a dok je dijete malo, prostor namijenjen radnom stolu možete opremiti jastučićima, prostirkama i tako stvoriti što veću površinu za igru. Ovdje se slobodno možete poigrati sa zidovima i raznim printanim površinama stvoriti zanimljiv prostor.





Lampe i rasvjeta za topliji ambijent

Drugu sobu možete urediti kao sobu za goste. Za topliji ambijent predlažem što više izvora vještačke svjetlosti raspoređenih po cijelom stanu, a koji će, ipak, biti nenametljivi i ne velike jačine.


Da biste ublažili hladnoću sive keramike u hodniku svakako se vodite time da primjenite npr. rasuto osvjetljenje u žućkastoj boji.

Prijatan i topao ambijent pruža i kamin, te je ovaj element potrebno naglasiti u prostoru.




S poštovanjem,

Milka Slijepčević, d.i.a
Stručna saradnica Enterijer.ba



Izvori fotografija


dhomeinteriordesign.com                              
luxury-idea.com
www.86073.com
www.distroarchitecture.com
www.findmefurniture.co.uk
www.flooringmagazine.org
www.kagozi.com
www.superyachttimes.com                      
www.wallmuralsart.com




I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.








Bela Vida Studio

Bela Vida Studio za projektovanje i izvođenje radova nudi efikasan, siguran i ekonomičan pristup uređenju domova i profesionalnih enterijera, uz poštovanje funkcionalnosti u uređenju i želja svakog klijenta.

Bela Vida Studio okuplja tim iskusnih, profesionalnih arhitekata i dizajnera koji posvećenim radom i zaganjem postižu vrhunske rezultate u arhitektonskim ostvarenjima na našem tržištu.