Bez obzira radi li se o omiljenoj frazi, posteru ili smislenom citatu, lako je osjećati se pozitivnije ako ste okruženi primjerima toga. Osim toga, riješite se nereda jer ćete tako stvoriti sretniji prostor.

savjetidom

 

Koristite miris

Podignite raspoloženje i energiju svog doma s mirisima i svijećama koje će vam omogućiti da se zaustavite i iskoristite svaki trenutak – i prijeđite iz kućnog ureda u miran i ugodan dnevni boravak.

savjetidom3

 

Biljke

Vjerovatno već znate da sobne biljke mogu pomoći u pročišćavanju zraka, poboljšanju raspoloženja, pa čak i boljem spavanju. Ali, napravite još jedan korak odabirom šarenih cvjetnica čije će vam radosne nijanse odmah uljepšati dan.

savjetidom4

 

Unesite inspiraciju

Bez obzira radi li se o omiljenoj frazi, posteru ili smislenom citatu, lako je osjećati se pozitivnije ako ste okruženi primjerima toga. Još bolje, stvorite "zid zahvalnosti" s djecom tako što ćete ih zamoliti da svaki dan napišu na čemu su zahvalni na ljepljivoj cedulji.

savjetidom1

 

Riješite se nereda

Iskorijenite stresore koji narušavaju raspoloženje tako što ćete stvoriti određene 'zone za ispuštanje' koje sadrže nered kao ladicu kraj ulaznih vrata za račune, pletenu korpu u dnevnoj sobi za igračke.... Kuća bez nereda = zdraviji i sretniji mentalni prostor.

savjetidom2

 

Područje za meditaciju

Stvorite unutrašnje utočište (to može biti čak i mali kutak već zauzete sobe) posebno dizajnirano za njegovanje dobrog raspoloženja: jastuci na podu, wellness mirisi ...

savjetidom5