Većina slijedi uvijek istu rutinu kada je riječ o pospremanju doma, no postoje neka mjesta koja također zahtijevaju pažnju i čišćenje, a vrlo jednostavno ih možete osvježiti.

tristvari

Stručnjakinja za čišćenje podsjeća koja su to tri mjesta koja svi zaboravljaju očistiti u svom domu i dijeli sjajan trik za čišćenje kliznih vrata.

Obrišete kuhinjsku ploču, nalijete malo izbjeljivača i izribate WC, usisate tepih... Većina slijedi otprilike istu rutinu čišćenja - svake sedmice. Ali prema riječima jedne mame i ljubiteljice čišćenja, postoje neka područja na koja mnogi redovno zaboravljaju.

Carolina McCauley, iz Zapadne Australije, koja je prikupila više od 2,4 miliona pratitelja na društvenim mrežama je nabrojala koja su to tri mjesta.

Prema Carolini, većina ne obraća puno pažnje na mašinu za suđe. Da biste je s vremena na vrijeme osvježili, ulijte malo sirćeta u šoljicu i stavite je u praznu mašinu za suđe. Nakon jednog brzog ciklusa, unutrašnjost uređaja bi trebala biti blistavo čista - a nećete je morati ni ribati.

Jednako je važna, otkrila je u svom videu, i briga o mašini za veš.

Baš kao i kod mašine za veš, Carolina je preporučila dodavanje sirćeta u ladicu za deterdžent, pazeći da bude potpuno puna. Potom pokrenite brzi ciklus i mašina će biti kao nova.

Također je podijelila i izvrstan trik za one teško dostupne dijelove ispod kliznih vrata.

Uklonite svu prljavštinu i prašinu, stisnite toaletnu rolnu i pričvrstite je na svoj usisivač. Ostalo je prilično jednostavno - samo nastavite s usisavanjem kao i obično i toaletna rolna će pokupiti sve ostatke.

Obožavatelji savjeta i trikova za čišćenje pohrlili su komentarisati njene savjete i zahvalili su stručnjakinji na njezinim preporukama, a jedan je bio posebno uzbuđen zbog posljednjeg trika.

- Taj trik s usisavanjem za moj auto je genijalan - napisao je.

- Rolna toaletnog papira me je oduševila - dodao je još jedan komentator.