Maca koja živi kao punopravan član porodice, uživa svu pažnju i potpuno je privržena svojim članovima, zove se Suzie Q. Siva dlaka i radoznalost njene su osnovne karakteristike koje čine da ona predstavlja jako lijepo društvo svojoj gazdarici.

..................................................................................






Maca Suzie Q je prava mala „dama“. Njeno kretanje kroz stan, boja dlake i porijeklo daju joj pravo da bude omiljena u porodici sa kojom živi. Rođena je 1. juna u Novom Sadu prije tri godine, a kod vlasnice Bojane u Pančevo, stigla je kao poklon.

Dobila sam je za rođendan pre tri godine. Ona je divno stvorenje i najlepši poklon koji sam mogla da dobijem. Sada živi sa mnom u Pančevu i sjajno smo se navikle jedna na drugu – kaže Bojana.





Suzie Q u porodici

Maca živi u porodici koja se sa velikom pažnjom brine o njoj. U početku i nije bilo tako jednostavno.

U početku je bilo malih problema: imala je buve, infekcije u ušima i sl. Išli smo često kod veterinara i u roku od mesec dana rešili smo sve te probleme i počeli da uživamo u njenom odrastanju, društvu i igranju – objašnjava vlasnica.





Enterijer bez puno promjena

Za macu nisu bila potrebna velika prilagođavanja, a Bojana i njena porodica našli su odlično rješenje za karakteristično oštrenje noktiju po namještaju.

Živimo u stanu, na drugom spratu i jedino što smo izmenili jeste da smo stavili mrežice na sve prozore i na terasu kako bi ona mogla da uživa a mi da ne brinemo da li će ispasti ili ne, pošto stalno vreba golubove. Iako je perzijska, mi je svakodnevno češljamo i često je kupamo tako da ona ne ostavlja dlake po nameštaju. Pošto mačke vole da oštre svoje nokte, ona to ne radi po nameštaju i tepisima, već po luku od cigli koji imamo u dnevnom boravku – vedro priča Bojana.





Maca koja voli društvo

Suzie Q voli da je okružena ljudima i Bojana kaže da bi bilo jako teško zamisliti svakodnevicu bez nje. Potpuno su se navikli na međusobni ritam i sada su pravi mali tim.

Jako je dobra, voli puno da se igra a i da spava. Ona je naš član porodice i svi smo se jako vezali za nju, a i ona za nas. Ne voli da bude sama pa nas uvek prati po stanu. Mačka je velika odgovornost, ali i veliko zadovoljstvo, a sa našom Suzie Q svaki trenutak je pravo uživanje – za kraj kaže vlasnica.


Ukoliko i vi smatrate da životinje na jedinstven način umiju da uljepšaju i ispune dan, udomite neka od ovih divnih stvorenja koja traže svoj dom, sama su i čekaju malo ljubavi – kliknite ovdje.