Bijela Bianca na bijelom snijegu predstavlja prekrasan prizor. Kada bi znala govoriti jezikom čovjeka i ona bi se vjerovatno složila s nama. Igranje na snijegu predstavlja neizmjerno zadovoljstvo za Biancu s čijeg lica je zato, u tim trenucima, vrlo lako iščitati sreću.

..................................................................................






Ponosni vlasnici ove prelijepe ženke samojeda su Sanja i Meldin iz Sarajeva s kojima Bianca živi već četiri godine kao voljeni ljubimac i punopravan član porodice.

 

Dobra i umiljata

Harmonično okruženje i unaprijed spremljena ljubav dočekali su Biancu kada je stigla u svoj novi dom i to je rezultiralo brzom obostranom prilagodbom.

Bilo je poprilično lako naviknuti se na Biancino prisustvo jer je od samog početka bila jako umiljata i poslušna. I ona se jako brzo prilagođavala nama i našoj rutini, tako da uopšte nije bilo nezadovoljstva s naše, a vjerujemo ni s njene strane. Bianca je danas jedan divan, slatki, smiješni i dobri pas koji obožava ljude - djecu i odrasle, kao i druge pse – kaže Sanja.





S malo truda do obostranog zadovoljstva

Manje promjene u stanu napravljene su iz praktičnih razloga, radi jednostavnijeg održavanja i uštede vremena koje se onda može utrošiti na ono najvažnije – zajedničko vrijeme provedeno u odmoru i igri sa Biancom.

Samojed je pas koji se puno linja. Stoga usisavamo češće nego što bismo to inače činili. Jako je bitno da se pas u periodu linjanja redovno češlja kako bi bilo manje dlaka po kući. Nama te dodatne obaveze ne padaju teško, jer je ona pas koji zaista vrijedi svakog truda pa i više! – kaže s osmijehom Sanja i dodaje – Nedugo nakon što je Bianca stigla u stan, izbacili smo tepih jer smo shvatili da će nam tako biti jednostavnije održavati podove. Sada imamo staze umjesto tepiha što i nije neka prevelika promjena.





Lijepo vaspitana Bianca nije nikada uništavala namještaj. Činjenicu da ostaje sama u stanu po osam do devet sati, podnosi bez ikakvih problema, ne pokazujući nikakve znakove nervoze ili destruktivnosti i prihvatajući takvu dnevnu rutinu kao normalnu stvar. Tajna vjerovatno leži u tome što joj njeni vlasnici sve propušteno nadoknade vodeći je u duge šetnje gradom ili na planinu, gdje Bianca može neometano uživati u prirodi i čistom zraku.





Život bez ljubimca je nezamisliv

Kao istinski ljubitelji životinja i odgovorni vlasnici psa, Sanja i Meldin ne mogu zamisliti život bez Biance. Zajedno njih dvoje čine sve da bi Biancin život s njima bio srećan, zabavan i kvalitetan.

Oboje se trude da svom ljubimcu pruže najbolje kako bi što duže imali priliku da uživaju u zajedničkom životu. Mišljenja smo da u tome u potpunosti uspijevaju!

Na osnovu našeg iskustva sa Biancom, ja bih rekla da je život sa životinjama potpuniji i ljepši. Ukratko, to je ljubav, poštovanje i bogatstvo koje je teško objasniti onima koji nemaju ljubimce. Ljudi zaista trebaju da se bolje informišu i da shvate da držanje ljubimca u stanu nije smak svijeta nego neizmjerna sreća i radost – zaključila je Sanja lijepim riječima priču o prelijepoj Bianci, psu punom ljubavi.