Upoznajte velikog crnog šnaucera koji izgleda i živi kao kralj. Njegovo ime je Aron. U dobi od tri i pol mjeseca, dok je još nalikovao na malo crno klupko, Lejla i Adnan su ga doveli u svoj dom te je Aron postao novi član porodice. Ovaj trio savršeno funkcioniše i nakon šest godina zajedničkog života.

..................................................................................



 

Duga dlaka ne predstavlja problem

Iako su mnogi skloni pomisliti kako je teško održavati dom u kojem stanuje veliki dugodlaki pas, sada imaju priliku da se uvjere u suprotno.

Iako dugodlak, Aron se ne linja i nema nikakav karakterističan miris poput nekih drugih pasmina. Veliki šnaucer je pas koji je izuzetno prilagodljiv životu u stanu i odličan kompanjon onim ljudima koji pate od alergija. Pravilna i kvalitetna ishrana, njega i redovni odlasci frizeru doprinose tome.

Na život s Aronom smo se brzo i lako navikli. Naše porodice i prijatelji također. Odmah smo uveli određena pravila i pokušali da ih se pridržavamo. Tako smo se izborili za zabranu ulaska u kuhinju i spavaću sobu, a s druge strane Aron je izborio svoje pravo da nas pokušava hipnotizirati dok jedemo – šali se Lejla.





Mali ustupci – velika sreća

Kao svaki odan ljubimac, Aron se trudi da uvijek boravi uz svoje vlasnike te u svakoj prostoriji, bila to dnevna soba ili radni prostor pa čak i auto, on ima svoje posebno mjesto, sopstvene jastuke i fotelje.

Šnauceri su psi koje je lako prilagoditi svom načinu života jer brzo uče, pa je i Aron odmah shvatio da namještaj nije za grickanje te s tim nismo imali nikakvih problema. On ima mnoštvo svojih igračaka s kojima se rado igra. Gospodinu je dozvoljeno penjanje na namještaj te smo prilikom kupovine tražili fotelje kod kojih se navlake mogu skidati i prati – priča nam Lejla.

S obzirom na to da spava u neodoljivo slatkom položaju – na leđima, i pri tome šapicama dodiruje zid, njegovi vlasnici su zidove obojili bojama koje se mogu čistiti.

Pronašli smo dobitnu kombinaciju boje iz linije Caparol koja je otporna na mehaničko trenje, ima antinikotinska i antigljivična svojstva, a lako se pere – objašnjava Lejla.





Neumorni crni ljepotan

Svaki dan, sat i minut proveden s Aronom za Lejlu i Adnana predstavlja trenutke istinske sreće.

On je njihov vjerni pratilac u dugim šetnjama prirodom. On je strastveni “planinar” koji lako osvaja vrhove. Vrlo često u takve pohode odlazi sa svojim psećim drugarima s kojima uživa u cjelodnevnoj igri.

Godišnji odmor i svako drugo putovanje ne može proteći bez Arona. S njim je sve zabavnije i ugodnije. Pun energije i istraživačkog duha, Aron obožava vodu i plivanje iako mu ni izležavanje na plaži nije mrsko.





Ljubav je obostrana

Aron zaista uživa u kraljevskom tretmanu ali i uzvraća istom mjerom. On je pas koji svojim vlasnicima pruža mnogo. Lejla i Adnan puno rade i takav životni tempo može biti stresan i naporan. Ali tu je njihov ljubimac, neumoran i razigran, da ih podsjeti da je vrijeme za predah i šetnju.

Aron se uvijek pobrine za to da nas natjera da se oslobodimo stresa koji smo nakupili tako što nas povede u šetnju, čak i kad je prevruće, prehladno, kad pljušti kiša, kada je bljuzgavo... On je uvijek spreman za akciju – kaže Lejla uz osmijeh.

Zahvaljujući Lejlinoj i Adnanovoj ljubavi prema fotografiji i mi možemo kroz predivne fotke doživjeti mrvicu te sreće i skladnog zajedničkog života čovjeka i psa.