Poznato je da mačke obožavaju da se zavlače u torbe i kofere u trenucima kad se vlasnici pakuju i spremaju za put.

..................................................................................









Radoznalost ih tjera da istraže tu novinu i onjuše nove mirise. Želja za skrivanjem na mračnom mjestu potiče ih da se uvlače unutra i promatraju šta se događa u vanjskom svijetu.

 

Krevetić bez mnogo muke

Ukoliko imate stari vintage kofer poklonite ga svom ljubimcu. Uz par dodatnih sitnica pretvorite ga u simpatičan krevet za odmor i san vaše mačke ili čak i manjeg psa.

Kofer dobro očistite, usisivačem i krpom.

Unutar kofera stavite veliki mekani jastuk koji će služiti kao madrac. Na dno možete, ako to želite, pričvrstiti nožice što će krevetiću dati dodatni šarm. Pri tome pazite da su šarafi obezbijeđeni maticama na mjestu gdje ulaze u kofer kako se vaš ljubimac ne bi povrijedio.

Odredite mjesto gdje će krevet stajati. Ne previše prometno i ne na propuhu.

Ne zaboravite obezbijediti poklopac ljepljivom trakom, kukicom ili šarafom! Ni u kom slučaju ne smijete poklopac samo prisloniti uz zid jer bi mogao pasti, udariti i zarobiti vašeg malog prijatelja unutra! Također poklopac možete sasvim ukloniti.





Različiti dezeni i boje

Poigrajte se bojama i dezenima. Ofarbajte nožice ili stranice kofera, ukoliko to materijal od kojeg je načinjen dozvoljava, tako da se uklapaju u ostatak enterijera. Jastuk „obucite“ u mekanu tkaninu zanimljivog uzorka. Napravite više različitih navlaka kako biste svaki put kada presvlačite jastuk imali drugačiji krevetić.