Postoje kreativni ljudi koji imaju sposobnost da u gomili odbačenih starih komada namještaja vide skriveni potencijal. Jedan od takvih je Thomas Wold. ..................................................................................







Vizija transformacije

Thomas je sretnik koji ima viziju kako transformisati ostatke uništenog i odbačenog namještaja spremnog za otpad, u jedinstvene komade nalik na skulpture.

Njegov pristup radu direktna je posljedica spajanja fine i praktične umjetnosti. Nakon završenih studija slikarstva i kiparstva, Thomas počinje dizajnirati namještaj i bavi se uspješno ovim poslom već dvadeset godina.
U svom studiju u San Francisku, Thomas dizajnira i izrađuje originalne komade u koje je utkana specifičnost svakog pojedinačnog klijenta koji poruči vitrinu, kuhinju ili zanimljive police.

Ono što Thomas uspijeva napraviti od gomile smeća, dijelova starih stolova, ormara i drugih predmeta, stilski potpuno različitih, kombinirajući ih i stvarajući nevjerovatne kompozicije, vrijedno je hvale i divljenja.




Izvor fotografija

www.thomaswold.com