Sjajno zamišljen koncept stolice i lampe “u jednom”, komad je namještaja čiji dizajn potpisuje Rochus Jacob. Zanimljivi duo stolice i lampe nazvan je Murakami Chair. Rochus Jacob je s ovim dizajnom osvojio prvu nagradu na natjecanju dizajnera na International Design Awards (IIDA 2009) GreenLife.

..................................................................................




Energija pokreta

Murakami stolica za ljuljanje idealna je za one koji vole provoditi svoje slobodno vrijeme zadubljeni u dobru knjigu, a koji su otvoreni za nova dizajnerska dostignuća na polju ekologije i “zelenijeg” načina života.

Rochus Jacob tražio je način na koji bi bilo moguće proizvoditi energiju baveći se nekim uobičajnim svakodnevnim aktivnostima. Njegova potraga rezultirala je fantastičnim dizajnom stolice za ljuljanje i lampe za čtanje u jednom.

Ovaj napredan dizajn i proizvod omogućila je nano-dynamo tehnologija ugrađena u stolac i nova generacija izvora svjetla (OLED). Ugodnim i relaksirajućim ljuljanjem u stolici, svjetiljka se napaja energijom i daje svjetlost potrebnu za čitanje. Tu su također i baterije koje se napajaju energijom tokom dana.

Da bismo drastično smanjili potrošnju moramo odgovoriti na izazov i pronaći način da konzumirajući manje, dobijemo više – rekao je Rochus Jacob.