Svi vole IKEA-in namještaj, a za to postoji mnogo razloga. Praktičan je za upotrebu, krasi ga bezvremenski dizajn, lagan je, pa ga kupac obično sam sastavlja u cjelinu.

..................................................................................................................

Jedan od posebno istaknutih proizvoda je IKEA-in modularni stolić. Ono što ga čini posebnim jeste upravo njegov modularni i multifunkcionalni dizajn. Ovaj stol je jedan element, sa kojim je moguće oblikovati druge komade namještaja. Nadograđivanjem drugih kompozicija, kao naprimjer više istih stolića, dobit ćete police za knjige.

 

Veći stol za dnevni boravak

Ukoliko sastavite iste IKEA-ine stoliće u horizontalnu ravan, jedan do drugog, dobit ćete veći stol za vaš dnevni boravak. Također, možete sastaviti četiri kockasta stolića i dobiti veliki
kockasti stol, drugih dimenzija. Zavisno od potreba samog enterijera, moguće je ove stoliće iskoristiti i kao pregradni zid, na način da ih složite u visinu, jedan na drugi.

Zatim, možete se igrati i bojama. Koloritne kombinacije dva i više stolića daju interesantne beskonačne varijacije rezultata, kao na fotografiji. Uporište ovog dizajna možemo pronaći u njemačkom neofunkcionalnom dizajnu začetnika pionira industrijskog dizajna Maxa Billa i njegovoj Ulmer Hocker stolici.

 

Savršen kao dječiji stol

Dimenzije jednog modula IKEA-inog stolića odgovaraju ergonomski djeci tako da se može koristiti zajedno sa odgovarajućim dječijim stolicama, to jeste, može biti dječiji stol. Mala težina, što je jedna od prepoznatljivih IKEA- inih karakteristika stola, rezultat je saće konstrukcije, koja je obložena mdf-ovim panelom.

Naravno, ovaj stol dolazi u više boja. Izaberite onu koja vas inspiriše!

Kao i sve ostale IKEA proizvode, modularni stolić možete naručiti u galeriji Bela Vida, putem email- a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona: 033/ 264 – 660.

Cijena stolova, zavisno od boje, kreće se od 20 - 50,00 KM. Naprimjer, stol u jednostavnoj bijeloj i crnoj boji košta 20,00 KM. 

Izvor fotografija:

http://www.minimal-ism.com/2012/02/ikea-hack-lack-side-table/
http://wiki.eth0.nl/images/7/79/Lack-offline.jpg
http://hinteriors.wordpress.com/
http://yamilainspire.blogspot.com/
http://budgetwisehome.com/
http://twoinspiredesign.com/
http://www.ikeahackers.net/