Ovaj mašinski tkani tepih dolazi u više boja, a ako preferirate moderne tendencije uređenja enterijera, lako ćete ga implementirati u već postojeći dizajn vašeg doma.

................................................................................................................

Idealno će se uklopiti u dječiju sobu, neovisno o spolu djeteta. Također, možete ga smjestiti i u druge prostorije, trpezariju ili dnevni boravak.

 

Vizuelno prostraniji

Njegov gusti uzorak nepravilnih krugova koji se beskonačno ponavljaju čini ga vizuelno prostranijim.

Specifičnost ovog dizajna počiva na činjenici da određene geometrijske šare mogu stvoriti iluziju pokreta, trodimenzionalnosti ili zakrivljenosti prostora.

Naše periferno vidno polje, ako se fokusiramo u jednu tačku, kupi informacije iz okoline i stvara jednu drugačiju percepciju slike, koja nije zasnovana na realnosti.

 

 

 

 

 

Otporan na mrlje i izdržljiv

Za Ikeu ga je dizajnirala Anna Salander, a napravljen je od sintetičkih vlakana. U skladu tim, lako ga je održavati, otporan je na mrlje i izdržljiv. Gusta vlakna prigušuju zvuk i čine ga mekim dok gazite po njemu. Dužina mu je 195 cm, širina 133 cm a debljina 8 mm.

Ukoliko imate parket ili laminat, poželjno je da koristite neklizajuću podlogu za tepih, iz sigurnosnih razloga.

Osim zanimljivog dizajna i boja, ovaj tepih plijeni pažnju i svojom cijenom. Možete ga sebi priuštiti za samo 79,00 KM. Naravno, kao i sve ostale IKEA proizvode, i ovaj tepih možete naručiti u Bela Vida galeriji, putem email-a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona: 033/ 264 – 660033/ 264 – 660.