Okruženje bez stresa i elegantan prostor lako mogu da se stvore uz boju i miris jorgovana. Aromatične svijeće, osvježivači prostora, mirišljave kesice za ormare, detalji u lila boji i sve nijanse jorgovana mogu da krase dom i kada prođe maj.

..................................................................................







Lila boja najčešće se koristi u spavaćim sobama, gdje je pored umirujuće tirkizne poznata po stvaranju atmosfere za odmor i opuštanje. Kako je ljubičasta već neko vrijeme u vrhu omiljenih boja, kada je dekoracija enterijera u pitanju, lila ili boja jorgovana je samo jedna od njenih nijansi – posebna i odlična za kombinovanje sa drugim nijansama.

Ideje sa „jorgovan“ temom

Dok cvijet jorgovana traje, svakako je najljepši način dekoracije unijeti ga u dom i postaviti ga na vidno mjesto. Jednostavna vaza, nekoliko detalja i buket ovog divnog proljetnog cvijeta, dekoracija je pored koje nijedna druga nije potrebna. Za nekoliko minuta, miris i lila boja mogu da podignu atmosferu hodnika, trpezarije, dnevne sobe ili dijela pored umivaonika.

















Idealan za svaku prostoriju

Kada sezona jorgovana prođe, uvijek postoje drugi načini da se on unese u dom. Tada na red dolaze svijeće, jastuci, prostirke, zavjese ili boje zidova u ovim tonovima. Sa lila nijansama mogu se stvoriti ambijenti koji odgovaraju najrazličitijim stilovima.

Od šarenih domova do stilizovanih enterijera – boja jorgovana daje nebrojeno mnogo kombinacija i mogućnosti za skladna uređenja.

Akcenti u dnevnoj sobi, krevet prekriven jorgovan posteljinom, kupatilo ili kuhinja u lila nijansama, dječija, radna soba ili hodnik – nježnoljubičasta pristaje svakom dijelu stana.






Bijelo–lila kombinacija

Pored mnogih komplementarnih boja sa lila, bijela je oduvijek stvarala posebnu cjelinu u međusobnoj kombinaciji. Dekorativni akcenti u bijelim enterijerima sa bojom jorgovana ili obrnuto, stvaraju prostore okupane svježinom, svjetlošću, elegancijom i skladom.

Za sve brži tempo savremenog života i stresne situacije u kojima se svakodnevno čovjek nalazi – miris i boja jorgovana idealno su rješenje za kućnu oazu u kojoj vladaju mir i udobnost.

Izvor fotografija

www.modize.com
www.letmebeinspired.com
www.home-designing.com
www.luxury-idea.com
www.exinteriordesign.com
www.distroarchitecture.com
www.evelznandrose.blogspot.com
www.nicespace.me