Unoseći živost u trpezariju, to omiljeno mjesto porodičnog okupljanja postaje ambijent ispunjen vedrinom, harmonijom i svježinom. Uz pomoć boja, uzoraka, detalja i odabranih komada namještaja te njihovim kvalitetnim kombinacijama - trpezarija dobija na skladnosti i ušuškanosti.

..................................................................................





Unijeti sjaj, boje i energiju u dom moguće je ne samo tokom proljetnih mjeseci, već i u toku cijele godine. Šarenilo ne znači da cijela zona trpezarije mora da bude ispunjena bojama – moguće je dekorisati prostor za ručavanje i sa dvije do tri nijanse i ljupkim detaljima koji osvježavaju.

 

Uzorci

Popularne tapete ili uzorci na vazama, posuđu ili stolnjaku neki su od najčešćih načina razbijanja monotonije u trpezariji. Kombinacija uzoraka u bojama narandžaste, zelene i bijele pokazala se kao odličan izbor za renoviranja u vedrijem stilu.



















Boje

Kombinujući stolice različitih boja, čak i trpezarija sa najjednostavnijim stolom postaje „pop-zona“. Vidljiva kombinacija boje limete i maline učinila je trpezariju u dekorativnom smislu veoma energičnom i snažnom. Ovakva prostorija popravlja raspoloženje i daje posebnu atmosferu čitavom domu.


















Print i detalji

Karirano, prugasto, na tufne – samo nekoliko jastučića i stolnjak učinit će da trpezarija u svedenim bojama zidova i zavjesa ipak bude savršeno uklopljena i ispunjena životom. Na fotografiji je vidljiv print pijetla – simbola kuhinje, koji je samo jedna od mnoštva zanimljivih ideja koje se mogu iskoristiti.














Tradicija i klasika

Zabluda je da tradicionalni ili klasični namještaj ne mogu biti dekorisani jakim i izražajnim motivima i nijansama. Šareni stol sa stolicama klasičnijeg dizajna i snažnih tonova te umjetnička slika većih dimenzija posebno ističu harmoniju ušuškanog porodičnog doma.























Moderno i svedeno

Baš kao i sa klasikom, i sa minimalizmom i modernim postoji zabluda o teškom kombinovanju koje za cilj ima bogatu, svježu i toplu trpezariju. Fotografija na kojoj veliki stakleni stol vlada, dokaz je da, ukoliko se želi, formalnost i diskretnost ipak mogu da se naruše i pretvore u suptilno i harmonično mjesto ručavanja.









Izvori fotografija


www.bravehomedesign.com
www.housetohome.co.uk