Od pastelnožute do najtamnije smeđe – boje su jedan od najvažnijih elemenata percepcije svijeta i prostora.

.....................................................................








Najnoviji trendovi boja za sezonu 2012/2013 pomoći će da se stvori novi doživljaj starog doma ili uvede energija u potpuno novi.

Posebne, šik stilove predstavlja Caparol u saradnji sa njemačkim Institutom International Trendscouting.

 

Savršeni tonovi i odlična razlivna moć

Novorazvijene nijanse su savršeno međusobno usklađene i izrađene specijalno za visokokvalitetne Caparolove unutarnje boje PremiumColor i PremiumClean, a mogu se tonirati i u ostalim proizvodima za oblikovanje površina u unutarnjim prostorima.

Boje iz svakog od četiri trenda ističu se izbalansiranim nijansama koje svojim intenzivnim zasićenjem i elegantnim tonovima, stvaraju samostalnu kolekciju, prilagodljivu svakom enterijeru. Iz svakog trenda mogu se razviti brojne skladne harmonije tonova za oblikovanje unutarnjih prostora.


Autentic life – Osvježavajući novi početak

Hladna, prozračno laka oaza u današnjoj užurbanoj svakodnevici, “authentic_life poziva na odmor unutar vlastita četiri zida. Zidovi su živahnih struktura na površini i prirodno usklađenih boja.

Tonovi koji nijansiraju od plavih, zelenih pa sve do žutih, stvaraju jednostavnost i svježinu u domu. Zelena je pritom puno više nego tek naglasak u boji – zelena je životni stav. Oni koji se okruže zelenom imaju zdravo shvatanje svoje okoline i svoje lične vrijednosti stavljaju prirodi u ruke.

Svi prostori obojeni ”authentic life” nijansama predstavljaju opuštajuće, lične oaze i savršene su za proljetna renoviranja i dekoraciju.

 

Re:urban – Lovac i sakupljač velegrada

Svi oni koji teže drugačijem, posebnom enterijeru na pragu su da pronađu Caparol kombinaciju koja im savršeno odgovara. Ljubitelji raznih predmeta, od unikatnih antikviteta pa sve do artikala sa buvljaka i suvenira iz svih krajeva svijeta, uvijek su u potrazi za skrivenim blagom.

Stil uređenja „re:urban“ djeluje slučajno iskombinovan, ali on zrači osobnošću u rasporedu i odražava stanovanje po vlastitoj volji.


Ugodni, zasićeni tonovi i geometrijski uzorci u etno stilu podsjećaju na najrazličitije kulture. Snažne kombinacije ”re:urban” odgovaraju onima koji priželjkuju uzbudljiv i egzotičan enterijer, gdje se neobične sheme boja idealno skladno uklapaju sa kombinacijom tradicionalnog i luksuza.


Sensual delight – Uživati svim čulima

Igra boja koje se prelijevaju „Sensual delight” je prostorno utjelovljenje ženstvenosti. Senzibilitet pritom predstavlja važno iskustvo između vlastitog tijela i njegovog okruženja – a ono nudi fascinantne efekte.

Pastelni, nježni tonovi pristaju prostorima koji su mirni i lagodni, poput spavaćih soba. Primjenom blijedih nijansi roze, lila, plave ili prljavobijele, enterijer dobija novi dodir stila i ukusa, dok nježni odsjaji lome svjetlo na magličastim strukturama u pastelne nijanse boja.

Caparol ”sensual delight”, kao što i samo ime kaže, u prvi plan stavlja sve individualne potrebe tijela, uma i duha za mirom i skladom te prepušta svakodnevicu zaboravu.

 

Extra Ordinary – Pompoznost prošlih dana

Enterijeri u kojima je zlatni sjaj izbrisan, na zidovima uočljiva prirodna patina, a probrani komadi namještaja evociraju udaljene epohe – označavaju prisustvo ”extra ordinary” nijansi. „Extra ordinary” šarmantno spaja savremenost i rustikalnost u zajedničko umjetničko djelo i stvara bezvremensko ugodno mjesto.

Dojmljive tehnike izrade površina u nijansama boja od zagasitog zlata i plemenite hrđe, kao i mramorni efekti u boji slonove kosti, podsjećaju na pompoznost prošlih dana.

Upečatljive i neobične kombinacije oživljavaju klasične nijanse unutar domova. Intenzivne nijanse ”extra ordinary” sa svojim izbalansiranim tonovima daju domu potpuno novu ličnost i pozivaju na boravak i uživanje.