Postoji mnogo načina da se stari okvir za slike iskoristi u dekoraciji enterijera. Često raskošan, stari ili jednostavan plastični okvir može na neočekivan način da unese ”dizajn iznenađenja” u dom.

..................................................................................







Utjecaj jednostavnog rama sa maštovitom idejom u sobi, kancelariji, kuhinji ili stubištu može da izazove nove inspiracije ili da se jednostavno primijeni u svakom domu. Predstavljamo nekoliko zabavnih načina kako okačiti i iskoristiti neiskorištene ramove i okvire.


Okvir za knjige

Šik i zanimljiv način da se pogled privuče na nekoliko omiljenih knjiga je da se one smjeste u sredinu okvira kojem je izvađen stakleni dio. U kontrastnoj boji u odnosu na zid ili u sličnoj – neka lični stil odluči.








Napraviti sopstvenu umjetnost

Od ramova različitih oblika i dimenzija može se napraviti kolaž na jednom dijelu zida. Isti tonovi ili raznobojne nijanse, cijela prostorija može biti obojena drugačijom atmosferom.


















Dodati magnet

Izvaditi staklo, pronaći tri manja rama, dodati trake od magneta i frižider dobija drugi izgled. Okačiti crteže najmlađih ili imati mjesto za spisak za kupovinu na vidiku – ideja je ne samo dekorativna nego i praktična.


















Ženstvenost na djelu

Za ovaj vid dekoracije ramovima, potrebno je da staklena površina ostane u samom okviru. Tako će se nakitu, parfemima ili detaljima iz ženske spavaće sobe pronaći divno mjesto za odlaganje i uz jednostavnu rasvjetu dobija se romantična i ženstvena atmosfera.









Novi izgled starog termostata

Dosadni termostat i monoton zid na kojem se on nalazi natjerali su one kreativne da smisle način kako ga oživiti. Uokviren termostat je genijalna ideja koja omogućava da se zid dalje kreativno prilagodi enterijeru.
.

 

Izvor fotografija

www.homedit.com
www.architecturalhousemodels.com