Reprodukcija nekog slavnog umjetnika ili slika na kojoj se nalazi neko vama poznato lice te njihova pozicija na zidu enterijera, predstavlja povratak velikog trenda portreta, koji su od davnina status elegancije i otmjenosti u uređenju. ..................................................................................








Originali kao i reprodukcije portreta u vintage ili nekom drugom stilu, mogu se naći u mnogim enterijerima širom planete, od velikih zamkova do malih stanova u centrima gradova. Veliki povratak portreta koji je sve prisutniji u svjetskim dizajnerskim krugovima ne bazira se samo na zid i sliku ili fotografiju na njemu. Oni mogu da se naruče, oslikaju ili digitalno odštampaju na mnoge predmete u domu: jastučnice, posteljinu, keramiku, kao i na torbe.






Sve više portreta

Bilo da je portret stara fotografija nekog člana porodice ili je prenesena na platno, ona može da oplemeni dom i pored šik efekta (ukoliko se kombinuje sa tamnim zidovima ili upadljivim bojama) može da stvori i ugodnu atmosferu prepunu sjećanja i ljubavi ka umjetnosti. Sve je više mladih umjetnika koji oslikavaju razne materijale, od garderobe do detalja za dom i zašto ne razmisliti o takvim predmetima kada se nekome nešto poklanja ili kada se želi izmijeniti enterijer.






Stil uređenja i slika

S obzirom na to da je portret umjetnost, a umjetnost nema granice, tako se ni pri uređenju ne treba imati strah od kombinovanja i spajanja, na prvi pogled možda nespojivog. Umjetničko stvaralaštvo bilo kojeg tipa može da se prilagodi svakom segmentu doma i baš je zato izuzeto od svih drugih efekata u dizajniranju.

Svestranost, energija, emocija ili ideja koju nosi portret ne može biti zamijenjena nijednim drugim detaljem. Bilo da se radi o velikim formatima ili kombinacijama više manjih, portreti nose posebnu priču i ilustraciju života koji je završen ili koji još traje.






Unesite u dom portret ili uramite staru sliku bake, djeteta, omiljenog glumca, nepoznatog zanimljivog lica ili se odlučite na poklon koji je inspirisan istim motivima. Dom će tada biti ispunjen posebnom energijom i elegancijom, od kupatila, preko kuhinje pa do svake druge prostorije u stanu – umjetnost nema ograničenja.