Naš recept za uređenje doma u proljetnom stilu možete završiti za svega jedan dan. Nisu vam potrebne kante boja ili sličnih materijala. Riječ je o jednostavnim izmjenama koje će unijeti svježinu i vedrinu u vaš dom. Pa, da počnemo.

proljece

Eksperimentišite sa naljepnicama

S obzirom na to da vam je za mijenjanje tapeta potrebno prilično dosta vremena i novca, kao i truda, pokušajte da tapete “osvježite” pomoću naljepnica. Leptiri, ptice, cvijeće – mogućnosti su bezgranične.

1 1

 

Lisnati aranžman

Naravno da će biljke unijeti toplinu i živahnost u svaku prostoriju. Nabavite lisnatu biljku koju ćete postaviti na vrh visokog komada namještaja kako bi ona izgledala veća i viša nego što zapravo jeste i samim tim unijela dimenzionalnost u vašu prostoriju.

2 1

 

Zamijenite posteljinu

Ništa neće tako drastično promijeniti vibracije vaše spavaće sobe kao nova posteljina.

3 1

 

Dodajte pastelne boje

Nježne pastelne boje pomoći će vam da vašoj prostoriji date dozu elegancije i topline. Pored toga, detalji pastelnih boja uljepšat će vaš prostor i kanalisati svježi stil koji odgovara datoj sezoni odnosno proljeću.

4 1

 

Krem zavjese

Vrijeme je da teške i tamne zavjese zamijenite nečim lakšim i prozračnijim. Bićete iznenađeni svjetlošću koje blijede zavjese daju vašem domu. Kad smo već kod zavjesa, da li ih pravilno kačite?

5 1

 

Cvjetni aranžmani

Naravno, proljeće je vrijeme kada se vani može naći tako mnogo cvijeća pa zašto onda tu ljepotu ne unijeti i u kuću? Preporučujemo da nabavite divne tulipane i da ih aranžirate tako što ćete po jedan staviti u zanimljivu bocu, a onda ih grupisati ili čak postaviti odvojeno, u različite dijelove prostorije.

6 1