Bijele sobe vrlo brzo mogu postati dosadne, posebno ako nisu dekorativno uređene. Jednostavni dodaci kao što su slike, biljke i svjetiljka kraj noćnog ormarića podići će atmosferu i ugodnost.

bijelasoba

1. Zidna dekoracija

Slatke, neobične i šarene slike izvrstan su način da uljepšate bijelu sobu. Možete birati između nekoliko uzoraka i dizajna i vidjeti šta najbolje odgovara vašoj sobi. Međutim, budite minimalistički orijentisani i nemojte preplaviti svoju sobu sa hrpom slika. Zavjese mogu funkcionisati jednako dobro, a također će vašoj sobi dati otmjenost i eleganciju. Kod biranja zavjesa nemojte pretjerati s dizajnom.

02

 

2. Biljke

Bijela soba i sobne biljke izvrsno se slažu. One ne samo da donose pozitivnost i svježinu već i uljepšavaju vašu inače jednostavnu sobu. Držite ih blizu prozora ili u uglovima sobe. No nikako nemojte zaboraviti pravilno se brinuti o njima.

03

 

3. Svjetiljke

Ako imate prazan noćni ormarić, postavite na njega jednu zanimljivu svjetiljku. Svjetiljke vašem domu ili prostoriji daju luksuznost i uvijek dobro funkcionišu sa zidovima bilo koje boje. Lampe sa žutim svjetlom doprinose ugodnoj i toploj atmosferi.

04