Koliko je postojeći tlocrt novoprojektovanog stana kvalitetan - zanima njegovog vlasnika i našeg čitaoca Andriju. Na ovo pitanje odgovor daje Biljana Radumilo, stručna saradnica Enterijer.ba i napominje da je prostor veoma dobro organizovan.

..................................................................................

Poštovana,

na vašoj stranici sam vidio da dajete savjete o uređenju stana, pa bih i sam trebao jedan savjet.

Mene zanima da li su u tlocrtu poštivana sva pravila struke i da li je po Vašem misljenu dovoljno iskorišten prostor, odnosno da li postoji mogućnost poboljšanja?

Broj prostorija trebao bi ostati isti. Svaki savjet je dobrodošao.

Hvala.

Srdačan pozdrav!

Andrija

..................................................................................



Poštovani,

prije svega, zahvaljujem Vam se na ukazanom povjerenju.

Prema priloženom tlocrtu mogu Vam reći da je prostor Vašeg stana poprilično dobro iskorišten. Stan je jednostrano orijentisan što je naravno otežavajuća okolnost prilikom organizacije prostora. Međutim, ovdje se postiglo da su sve glavne prostorije dobro osvijetljene.









 

Poželjno odvajanje dnevne i noćne zone

Moja jedina zamjerka bi bila to što direktno sa ulaza gledamo u vrata spavaćih soba, dakle ne postoji jasna segregacija dnevnog i noćnog boravka. Bolja varijanta bi bila postojanje degažmana koji odvaja noćnu zonu. Degažman nije nužno neophodan ali je poželjan zbog privatnosti i mnogo je bolje da sa ulaza direktno gledamo na dnevni boravak. U manjim stanovima se, naravno, izostavlja zbog nedostatka prostora.

Za dječiju sobu je vrlo praktičan krevet na sprat. S njim dobijate više prostora za radnu površinu ili za igru u zavisnosti od uzrasta djece. Predlažem Vam nekoliko zanimljivih rješenja.





Dobra organizacija dnevnog prostora

Dnevna zona je dobro organizovana, trpezarija je smještena u sredini, a lijevo i desno od nje su locirani dnevni boravak i kuhinja. Ovakav međusobni odnos grupa omogućava nesmetanu komunikaciju kuhinje i trpezarije, gdje se uglavnom obavljaju aktivnosti pripreme i posluživanja hrane.

Naglašavam da prijedlozi koje sam Vam dala mogu da posluže čisto kao ideja za unaprijeđenje već veoma dobro organizovanog prostora.

S poštovanjem,

Biljana Radumilo, d.i.a

Stručna sradnica Enterijer.ba

Izvori fotografija

http://interiordesignblogs.us
www.home-designing.com+

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljeneovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.








Bela Vida Studio

Bela Vida Studio za projektovanje i izvođenje radova nudi efikasan, siguran i ekonomičan pristup uređenju domova i profesionalnih enterijera, uz poštovanje funkcionalnosti u uređenju i želja svakog klijenta.

Bela Vida Studio okuplja tim iskusnih, profesionalnih arhitekata i dizajnera koji posvećenim radom i zaganjem postižu vrhunske rezultate u arhitektonskim ostvarenjima na našem tržištu.