U sobi uvijek pratite jedan stil i određenu šemu boja. Neka vaše stvari i namještaj budu simetrično postavljeni kako ne bi izgledali neuredno. Iz sobe izbacite led lampice i otvorite prozore da uđe što više svjetla.

soba1

Iako imate skupe i profinjenje ukrase ili dekoracije, vaš dom i s njima može izgledati 'jeftino' i dosadno. Stručnjak za enterijere otkriva zašto je to tako i šta učiniti da to otklonite.

Stručnjak za enterijere, koji na TikToku objavljuje pod imenom Ctinteriors, objavio je video u kojem opisuje koje tri greške ljudi najčešće rade pri uređivanju prostora. Ove greške mogu se vrlo jednostavno riješiti.

Prostorije su dosadne bez teme i šeme boja

Prvi razlog zbog kojeg vaša soba ili prostorija može izgledati jeftino i dosadno, čak i kada imate skupu dekoraciju su boje.

soba2

Ako nemate temu i šeme boja koje pratite, vaša prostorija izgledat će užasno dosadno.

Drugo, ako želite da vam soba izgleda elegantno, čisto i profinjeno uklonite višak led lampica. Višak led lampica i prigušena, zatamnjena prostorija vašu sobu učinit će jeftinom, kičastom i neurednom. Najbolje bi bilo kada bi u vašoj sobi bilo što više prirodnog svjetla.

Asimetričnost ostavlja loš dojam

Treća pogreška je asimetričan dizajn. Ako je vaša soba asimetrična odmah će ostaviti loš dojam.

soba3

Ako imate malu sobu, koristite svjetlije boje. Obavezno organizujte stvari u sobi kako ne bi izgledala neuredno i prekrcano.

Video je lajkalo više od 17.000 korisnika, a mnogi su u komentarima dodali kako i soba bez organizacije i pohrane, te soba koja ima previše tepiha s uzorcima također izgleda jeftino.