Mnogi ljudi su isprobali ovaj sprej i rekli su da su oduševljeni njime. Za pripremu vam treba samo nekoliko sastojaka koje već sigurno imate kod kuće, a zbog njega ćete prašinu brisati puno rjeđe.

sprejprasina

Ljubiteljica čišćenja, Caroline Mccauley, otkrila je svoj trik za održavanje doma bez prašine. Rekla je da njeno tajno rješenje djeluje magično i sprječava nakupljanje prašine na svim površinama u domu.

Svoj recept za čarobni sprej podijelila je u TikTok videu.

- Zaboravite na stalno brisanje prašine i napravite čarobni sprej koji čini čuda - kaže Caroline u videu.

Recept za čarobni sprej ide ovako: pomiješajte 1/4 šoljice sirćeta, 1 kašičicu maslinovog ulja, tri kapi sredstva za pranje posuđa i nekoliko kapi eteričnog ulja citrusa.

Ako niste ljubitelj mirisa sirćeta, možete ga zamijeniti sa razrijeđenim limunom.

- Pošpricajte ovaj sprej na krpu od mikrovlakana i obrišite prašnjava područja - nastavila je i dodala kako ovaj sprej potpuno uklanja i odbija prašinu.

Savjetovala je da tekućinu pošpricate po svom domu barem jednom mjesečno kako biste spriječili nakupljanje prašine.

Na ovom videu je prikupila više od 449.000 pregleda, a mnogi su korisnici rekli da bi isprobali čarobni sprej i da su oduševljeni njime.

- Ja koristim ovaj sprej i stvarno odbija prašinu. Ne brišem prašinu ni približno toliko koliko sam prije, a imam tri psa! - kaže jedna korisnica, piše The Sun.