Ostani kući upozorenje je koje na svakoga drugačije utiče. Najvažnije je shvatiti da smo mi ti koji možemo okrenuti nastalu situaciju u svoju korist. Vrijeme kod kuće možete iskoristi u nekoj od ovih aktivnosti i uz zabavu raditi na sebi.

 

Pogledajte predstave za koje ranije možda niste imali vremena

Određena su pozorišta svoje predstave i balete prebacila u online svijet i ponudila ih besplatno kako bi razveselila sve nas, a mi možemo razveseliti njih prateći njihov sadržaj. Za sve one koji su s tugom gledali otkazivanje već rasprodanih predstava i baleta ovo je došlo kao spas, a ako ste pak jedan od onih koje odlazak u pozorište ne veseli, ovo bi vam mogla biti prilika da se zaljubite u daske koje život znače. Na internetu se ograničeno vrijeme mogu pronaći i mjuzikli s Broadwaya, stoga nikako ne propustite pogledati tu svjetski poznatu atrakciju. Svoje vrijeme možete upotpuniti i čitajući besplatne e-knjige ili istražujući nova digitalna rješenja. 

 

Okrenite se digitalnim rješenjima i naučite sve o njihovim prednostima

Ako ste dosad odbijali uživati u prednostima digitalnih rješenja jer vas je bilo strah upoznavanja s ''alatima budućnosti'', sada je vrijeme da im date šansu. Ona su napravljena kako bi olakšala život i prilagodila se ljudskim potrebama, a uglavnom najviše štede vrijeme. Više gotovo ne postoji područje za koje nećete pronaći online edukaciju, klasičan šoping mnogi su već zamijenili onim na webu, a industrija koja je među prvima primijenila nove digitalne tehnologije jest ona financijska. Stoga svoje vrijeme možete iskoristiti tako da pronađete online edukaciju po želji, naučite strani jezik, naručite namirnice preko web-trgovine ili ušećete u virtualnu poslovnicu i tako riješite papirologiju. Da, virtualna poslovnica danas je stvarnost, a u njoj možete riješiti gotovo sve što banka nudi, pa i podići kredit ili otvoriti račun. No ako ste u digitalnom svijetu početnik, uvijek možete krenuti malim koracima i prvo se upoznati s mobilnim ili online bankarstvom.

 

Raščistite dom

Ako smo nešto mogli naučiti iz ove situacije, onda je to da materijalne stvari dolaze i prolaze. Sad je pravo vrijeme da se oprostite od svih onih prevelikih ili premalih komada odjeće koje ste čuvali za svaki slučaj. Prođite kroz vaš enterijer i sve što vam ne treba stavite u kutiju koju ćete kasnije proslijediti. U dnevnom boravku i spavaćoj sobi prođite pogledom po policama i uklonite sve nepotrebne stvari kako biste se osjećali aktivnije.

 

Postanite kulinarski virtuoz

Društvenim mrežama već kruže zezancije o tome koliko se brzo kile nakupljaju kada ste doma u izolaciji. Neprestano grickanje i manjak kretanja nekima će uzeti svoj danak, no to ne trebate biti vi. Dobro je kod izolacije to što napokon svaki dan imate priliku jesti domaću i toplu hranu, a ne podgrijanu u mikrovalnoj. Isto tako, prilika je to da postanete kreativni u kuhinji. Inspirišite se jednostavnim receptima s tek nekoliko sastojaka u kojima ćete se izvještiti i nakon toga postati pravi kulinarski virtuoz. Naučite peći svoj hljeb ili pizzu, sočni kolač za kojim je poludio internet, tjesteninu s prejednostavnim brzinskim umacima ili zdravu paštetu od tune od samo tri sastojka. Ideja je bezbroj u bespućima interneta.

 

Vježbajte kod kuće

Virtualni treninzi bili su hit i puno prije globalne krize uzrokovane koronavirusom i sveopće izolacije. Oni imaju mnogo prednosti: ne morate stalno dolaziti na određeno mjesto, treneri su vam uvijek dostupni i sustavno pratite svoj napredak. Za introverte to je jedan od omiljenih načina vježbanja, a ovih dana postat će i jedan od najprihvatljivijih za sve. Za razliku od ureda, sada se od kompjutera svako malo možete dići i napraviti seriju vježbi za leđa ili istezanja a da vas nitko ne gleda čudno, što bi vjerojatno vaše kolege u uredu činile. Iako se na prvu (i s obzirom na točku prije) čini da je u izolaciji teško ostati fit, ovo je odlična prilika da se okušate u svim treninzima koji se nude online. Joga za istezanje, pilates za jačanje leđa, crossfit ili tabatha trening za snagu, zumba ili ples za izbacivanje viška energije - ovo je prilika da isprobate što vam najbolje leži.