Zbog izolacije smo više nego ikad počeli cijeniti slobodu kretanja i shvatili da smo neke male svakodnevne užitke poput odlaska na običnu kafu uzimali zdravo za gotovo. Sada ćemo se malo strpjeti i za dobrobit svih nas ostati u svojim domovima. S obzirom na to da nam svima fali vanjski svijet, posljednjih sedmica gravitiramo prema mjestima u domu koja nas povezuju s njim.

Nemaju svi tu sreću da uživaju u vlastitim dvorištima, na terasama i balkonima, ali i oni kojima preostaje samo prozor mogu ga pretvoriti u malu oazu s koje će uistinu pružiti pogled na bolji svijet.

 

Iskoristite široke prozorske klupice

Ako imate prozorsku klupicu dovoljno široku i nisku da je pretvorite u mjesto za sjedenje, iskoristite dekice i dekorativne jastuke koji možete uzeti s kauča te stvorite novo omiljeno mjesto za jutarnje buđenje, ali i za opuštanje tokom ostatka dana.

Prenamijenite ili drugačije rasporedite komade namještaja

Ako slučajno u stanu imate klupu, smjestite je ispod prozora.

Iskoristite dječije madrace, dodajte par jastučića i dobit ćete savršen kutak za vaše najmlađe.

Poslužit će i neiskorištene fotelje ili sofe, tako ćete uz prozor dobiti zonu za sjedenje.

 

Preselite nekoliko biljaka

S obzirom na to da će vam pogled sada stalno gravitirati prema prozoru, preselite na njega nekoliko biljaka koje imate u stanu. Vodite računa o tome da su to biljke koje vole svjetlo. Pogled na zelenilo odmah će vas umiriti.

I najuža prozorska klupčica može primiti pokoju malenu teglicu, a na njoj će se uvijek naći mjesta i za šoljicu kafe ili čaja.