U protekloj godini podijelili smo s vama niz zgodnih kućnih čarolija. Među brojnim zanimljivim projektima za one kreativne i vješte, do savjeta o alternativnim načinima čišćenja po uzoru na minula vremena, svako od vas pronašao je nešto za sebe.

..................................................................................





Pogledajte koje su to kućne čarolije u 2011. godini pobrale najviše vaših simpatija!

Svježina limuna

Savjeti koji čuvaju zdravlje i novčanik, a vezani su za održavanje higijene u domaćinstvu, zainteresirali su mnoge od vas.

U proteklom periodu predstavili smo vam čarolije koje možete primijeniti u svojoj kući uz pomoć sirćeta, majoneze, sode bikarbone ili votke i lavande.

Ovdje ćemo izdvojiti svima drag mirisni limun koji predstavlja prirodan, bezbjedan i jeftin način održavanja domaćinstva.

 

 

 





 

Organizacija kablova

„Uredno i lijepo“ nisu riječi koje možemo povezati sa gomilom kablova koji idu uz računar ili TV. Trud uložen u uređivanje i spremanje tih kutaka našeg doma biva poništen neurednim kablovima koji se pružaju po zidu i podu u totalnoj zbrci.

Svaki savjet koji može pomoći pri rješavanju ovog nereda je, čini se, dobrodošao!




 








Buket od jesenjeg lišća

Ukras za dom napravljen od lišća javora, obojio je toplim bojama jeseni dom naše čitateljke Nataše koju smo inspirisali ovim člankom, dok su ostali uživali u lijepim fotografijama.




















Stari milje, nova lampa

Iz mora ideja kako udahnuti novi život starom miljeu, predstavili smo vam zanimljiv način kako da od njega napravite viseću lampu.

Sve manje i manje u domovima opremljenim modernim namještajem možemo vidjeti milje na stolovima i komodama. Srećom, postoji mnogo kreativnih načina kako da iskoristimo heklarije, a da pri tome dobijemo zanimljiv dekorativni element koji se uklapa u gotovo svaki enterijer.












Držač za kišobrane

S prvim jesenjim kišama predložili smo vam zgodan način kako da transformišete saksiju ili kantu u šarmantan držač za kišobrane kako biste sačuvali svoja predsoblja od kapanja vode.

Nekada je ono što sami napravimo mnogo ljepše i srcu draže od stvari koje možemo kupiti u svakoj prodavnici, što vrlo često nije u potpunosti po našem ukusu.