Anketa pokazuje da 39 posto ljudi žali što su se odlučili za određeni stil enterijera, a također se pokazalo da prosječni vlasnik svake godine napravi pet promjena u domu kako bi bio u toku s trenutnim trendovima.

trendoviuredjenja

Omiljeni trendovi uređenja enterijera u posljednjih 25 godina uključuju granitne radne ploče, zidne police i parkete, a teksturirani stropovi i tapete u kupatilima definitivno su veliko 'ne'.

Studija na 2000 vlasnika kuća pokazala je da 21 posto njih vjeruje da je trend minimalizma najbolji napredak u uređenju doma od prije 2000. Sjajni zidovi, cigla i bež zidovi također su uključeni u prvih 10 najboljih trendova.

Međutim, zidni i dekorativni šabloni i tamne drvene obloge bili su među najlošijim odabirima dizajna enterijera u posljednjih četvrt stoljeća.

Kompanija Checkatrade naručila je studiju kako bi proslavila svoju 25. godišnjicu i također otkrila da se omiljeni trendovi razlikuju od grada do grada. Dok vlasnici kuća, naprimjer, u Brightonu preferiraju parket, njih 26 posto, oni u Londonu preferiraju minimalizam, njih 28 posto, piše The Sun.

Anketa između ostalog pokazuje da 39 posto vlasnika tvrdi da su požalili što su se odlučili za određeni stil, odnosno trend poboljšanja doma.

Ovo je 10 najboljih trendova u enterijeru u prethodnih 25 godina

1. Granitne radne ploče

2. Minimalizam

3. Zidne police

4. Parket

5. Karakteristični zidovi

6. Izložena cigla

7. Hygge/udoban

8. Spa kade

9. Bež zidovi

10. Sjenica s hidromasažnim bazenom

Čini se da ušteda novca ima najveći utjecaj na promjene u enterijeru doma u posljednjih 25 godina, prema 27 posto anketiranih putem OnePoll-a. Dok su neki od najpopularnijih trendova u posljednjih 25 godina izgradnja zimskog vrta (34 posto), prenamjena potkrovlja (33 posto) i energetski učinkovite promjene, kao što je ugradnja solarnih panela (31 posto), također se pokazalo da prosječni vlasnik svake godine napravi pet promjena u svom domu kako bi bio u toku s trenutnim trendovima.

Top 10 najgorih trendova enterijera u posljednjih 25 godina

1. Tapete u kupatilu

2. Teksturirani stropovi

3. Obloga od tamnog drveta

4. Životinjski print

5. Zidovi s efektom 'spužve'

6. Zidni šabloni

7. Izložena cigla

8. Podovi od linoleuma

9. Neonska rasvjeta

10. Radne ploče od pločica/zidni paneli