Novi hotel „Sheraton“ otvoren je u Guangzhouu u južnoj Kini i predstavlja savršen projekat integracije arhitekture, enterijera, pejzaža, prirode i luksuza. Predstavljen je kao centar okupljanja poslovnog dijela svijeta, koji Kina svakim danom unapređuje.

..................................................................................





Predstavnici svjetskih medija, vlasnici hotelijerskih lanaca i poznata lica iz svijeta dizajna i arhitekture, okupili su se 11. januara na otvaranju novog hotela sa pet zvjezdica, poznatog internacionalnog hotelskog lanca „Sheraton”. Enterijer kojeg krasi fuzija moderno-orijentalnog stila ostavila je bez daha mnoge posjetioce. Izazov za dizajnere bila je lokacija hotela, s obzirom na to da se nalazi u gradu koji broji 13 miliona stanovnika, a opet se scenski suočava sa blizinom jezera i brda grada i njegove okoline.





Hotel ima jak osjećaj otvorenosti i istraživanja te sa okruglom brojkom od 100 luksuznih soba i izmještenim mini vilama na brdovitom pejzažu stvara nezamisliv identitet za svaki boravak. Enterijer je moderan, elegantan, sa detaljima vezanim za kulturu ove kineske provincije. Tople boje, između kojih se posebno ističe nijansa pijeska, ukombinovane su sa materijalima prirodnog bež kamenja, drveta i najkvalitetnijih kristala. Detalji su dovedeni u savršen sklad i proporciju, koji samo naglašavaju prepoznatljiv i elegantan stil „Sheratona“.