Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Elvir Bolić nakon okončanja nogometne karijere već godinama uspješno plovi u biznis svijetu.

bolic1

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine otvorio je u Sarajevo Toweru ekskluzivni salon namještaja Divani Letti, a koji predstavlja spoj kvaliteta, dizajna i elegancije.

bolic2

Novi biznis nekadašnjeg nogometaša izazvao je veliku pažnju javnosti, a na svečanom otvorenju okupile su se brojne poznate osobe iz kulturnog i javnog života, sporta, biznisa, diplomatije...

bolic3

Tako su Boliću među prvim čestitali Halid Bešlić, Zoran Mamić, Vedin Musić, načelnik Hasan Tanović, Belma i Midhat Džeko, Samir Avdić, te mnogi drugi.

bolic4

Svečanu vrpcu sa Bolićem je presjekao njegov partner u novom biznisu i dugogodišnji prijatelj Samir Serdarević, te italijanski ambasador u BiH Marco di Ruzza.

bolic5

U uvodnom govoru Serdarević je rekao da ideja o otvaranju eķskluzivnog salona namještaja postoji već nekoliko godina, a sada je konačno i realizirana.

bolic6

"Svi govore: 'Bola opet nešto novo otvara'. Ja imam želju i to i pokušavam, stvari koje radim i volim. Ovo nije slučajno. Dugi niz godina kroz druge stvari bio sam uključen u poslove oko namještaja. Nadam se da ćemo ovom gradu i državi donijeti nešto novo i neku novu opciju. Da ljudi nešto vide i da možda kupe", rekao je Elvir Bolić.

Podsjetimo, zajedno sa bivšim kolegom iz reprezentacije Emirom Granovom 2009. godine Bolić je na Šipu izgradio elitno apartmansko naselje Bolgrano, u kojem i sada žive brojni poznati sportisti i muzičari. Nakon toga je napravio zgradu na Vracama sa nekoliko apartmana koje je vrlo brzo prodao, a vlasnik je i ekskluzivnog restorana Paper Moon na Grbavici.