Biti ekološki prihvatljiv je trenutno super trendi, tako da ne čudi da se pluto vraća na velika vrata. Ovaj stilski materijal se može obnoviti i reciklirati, što ga čini savršenim izborom za ljubitelje dekoracije koji žele pomoći u zaštiti planete.

pluto

Osim toga, ako volite neutralan izgled dekora, pluto je odličan dodatak koji daje rustikalnu privlačnost, a ne opterećuje prostor. Pogledajte naše omiljene načine korištenja pluta u svakoj prostoriji doma.

Plafon od pluta

Sklonite dosadne bijele stropove od suhozida i umjesto toga isprobajte pluto. Ako nemate izložene grede u svojoj kući, a želite na jedinstven način da naglasite prostor, plafoni od pluta su pravi izbor. Ova šik soba sa kraljevsko-plavim, upečatljivim dekorom na zabavan način nadopunjuje suptilni, ali zanimljivi strop od pluta. Ovaj izgled možete jednostavno kopirati korištenjem pločica od pluta i jednostavnim postavljanjem direktno na strop.

04

 

Kupite (ili napravite!) otirač

Na mreži postoji mnogo tutorijala za ponovnu upotrebu čepova od pluta tako da, ako ste vješti, možete lako kreirati ovu ljupku prostirku za kupanje. Osim toga, na tržištu možete pronaći veliki izbor već napravljenih asesoara od pluta za vaš dom, savršenih za dekorisanje na ekološki način.

05

 

Prekrijte svoje zidove

Ponekad, sve što vam treba da oživite svoj prostor je hrabri odabir boje. Ali ako tražite još unikatniji i zanimljiviji način da ukrasite zid, pluto je fantastična opcija. Zid od pluta u ovoj trpezariji je romantičan, prirodan način da dodate teksturu prostoriji koja se ponekad zanemaruje. Ovaj izgled dobro funkcioniše u gotovo svakoj prostoriji vaše kuće i služi kao mjesto za kačenje privremenih umjetnina ili bilješki.

06

 

Mini sadnice u plutu

Evo još jednog jednostavnog načina da napravite asesoar od pluta ako želite da isprobate ovu eko dekoraciju. Iskoristite sve one čepove koje imate i dodajte malo zabave dosadnom frižideru. A ako nemate osjećaj za uzgoj biljaka, onda odaberite zračne biljke koje ne zahtijevaju puno pažnje, a savršen su način da unesete malo prirode u svoj dom.

 01

 

Postavite ga na pod

Podovi od pluta su popularni više od 100 godina i bili su materijal koji je rado koristio poznati arhitekta Frank Lloyd Wright u mnogim njegovim domovima iz sredine prošlog stoljeća. Iako podovi od pluta imaju prednosti i nedostatke, on može biti odličan izbor za aktivne porodice jer se može često i jeftino obnavljati. Također pruža prirodnu zvučnu izolaciju i otporan je na rast buđi - odlična prednost za osobe sklone alergijama. Pod od pluta je savršen izbor za ovu savremenu sobu. Također je odličan izbor za sunčane sobe ili verande jer bez napora stapa vanjski dio sa unutrašnjim.

07

 

Uzglavlje kreveta

Ova šik eklektična spavaća soba oduševljava na prvi pogled. Ideje od pluta su jedinstvene i zabavne za svaku spavaću sobu. Svojstva zvučne izolacije također čine pluto odličnom idejom ako živite u bučnom prostoru i trebate dodati malo zena u svoju spavaću sobu.

03

 

Mapa od pluta

Putovanja su dobra za vašu dušu i ideja da svoje avanture ponesemo kući svidjet će se svakome. Planirajte svoj sljedeći bijeg uz ovu zabavnu mapu od pluta koja je ujedno i upečatljivo umjetničko djelo. Zakačite svoje omiljene polaroide, svaku od vaših avantura i na prekrasan način ćete obilježiti svoje odmore.

09

 

Dječija soba

Vjerovatno smo svi imali dosadnu plutanu ploču u našim sobama dok smo odrastali. Međutim, ovaj trendovski zaokret za dječju sobu je interesantno rješenje. Manji kvadratni komadi pluta služe kao okvir za slike za dječja umjetnička djela. Lako ih je zamijeniti kada djeca naprave novo remek-djelo. 

08