Ames je ime koje je sinonim za vrlo kvalitetne komade za korištenje vani, a pored kvalitete osvajaju i dizajnom.

Brend je osnovala Kolumbijka Ana María Calderón Kayser 2006. godine u Njemačkoj, a tokom godina sarađivala je s drugim dizajnerima na posebnim kolekcijama, radeći na očuvanju i vrednovanju tradicionalnih kolumbijskih tehnika izrade.

Ono što je posebno bitno za istaknuti je činjenica da su u fokusu proizvodnje metode koje su održive i da se pri izradi koriste obnovljivi resursi.

S dizajnerom Sebastianom Herknerom razvila je kolekciju "Caribe", koja kroz oblike i boje odaje počast živopisnoj Kolumbiji. Korišteni su prirodni materijali, a zbog ručne izrade svaki komad je jedinstven. Ove godine na sajmu Maison Object u Parizu predstavili su nove komade iz te linije, s odvažnijim bojama, kao i detaljima od talijanskog mramora.

Ovog puta inspiracija je bila priroda kolumbijske regije Hulia, koja je poznata po pustinji Tatacoa i rijeci Magdaleni. Boje oslikavaju zemlju, pustinju i vodu, a pleteni dijelovi izrađeni su od recikliranih plastičnih niti, spojenih tradicionalnom tehnikom pletenja pod nazivom "Momposino". Također, Herkner je asortiman proširio i novim tepisima od vune u zemljanim tonovima, ležaljkama i mrežama za ljuljanje.