Za kuhinju u francusko - provansalskom stilu kaže se da je ona koja evocira osjećaj udobnosti i užitka prilikom kuhanja. Prilagođena potrebama svake porodice, jednostavna ali sa posebnim šarmom i rustikom, kuhinja je dio ponude sarajevske kompanije Viva Interijeri.

.................................................................................

 

 

 

U prebrzom tempu današnjice kuhinja se sve manje koristi. Međutim, kada se razmišlja o onom prijatnom osjećaju pripremanja hrane u ušuškanim ambijentima prepunim sitnica i začinskog bilja, često na um padaju slike naših mama i baka koje su njegovale kvalitet hrane i predanost njenog pripremanja.

Grand kuhinja je jedna od onih čiji dizajn podsjeća na prošlost, ali čiji uređaji i ugradni elementi dolaze od najkvalitetnijih svjetskih proizvođača.


Inspirisana vintage stilom

Izložena u Galeriji Bela Vida u okviru postavke „Lavanda Provanse“, Grand kuhinja kompanije Viva Interijeri predstavlja sinonim za jedan od omiljenih svjetskih stilova u uređenju kuhinja – francuskom seoskom stilu (engl. French Country style).

Kuhinja je inspirisana bojama i detaljima juga Francuske, u tonovima krem i ugradbenim Franke detaljima boje bakra. Njene dimenzije su specijalno za ovu postavku prilagođene prostoru Galerije i manjim stanovima, a Viva Interijeri svoju ponudu baziraju na kuhinjama rađenim po mjeri i zahtjevu svakog kupca.

Praktična i jednostavna, Grand kuhinja inspirisana je vintage elementima i motivima, koji u moru novih i savršeno sjajnih materijala sve više dobijaju na značaju.

Savremena kuhinja izrađena je u klasičnom stilu, te naglašava otmjenost prostora i istančan ukus kupca.

Cijena kuhinje Grand  - 3.112,20 KM

Uređaji za kuhinju:

- Franke ugradbena pećnica Country, boja bakra - 1.143,09 KM
- Franke ugradbena ploča za kuhanje Pulsar, boja bakra - 1.030,77 KM
- Faber napa Musa, boja bakra – 1.215,00 KM
- Franke sudoper Acquario - 849,42 KM
- Franke česma Old England sa dvije ručke, boja bakra – 423,54 KM
- Franke daska za rezanje – 180,00 KM


Gdje se može kupiti?

Sve informacije mogu se dobiti u Bela Vida galeriji, ulica Zmaja od Bosne 7-7A, Importanne Centar. Broj telefona +387(0)33 26 46 60 i zvanični sajt www.belavida.ba

Kompanija Viva Interijeri, Mula Mustafe Bašeskije 78 u Sarajevu, broj telefona +387(0) 33 23 92 26 i zvanični sajt www.vivainterijeri.ba