Keramičko posuđe je najnovija linija proizvoda iz kompanije Coincasa. U njemu nastaje najkvalitetnija hrana koja zadržava sva svoja svojstva i potrebne vitamine, a istančan ukus Coincase i dalje je prepoznatljiv u estetskom smislu.

..................................................................................





Poznato je da posuđe koje se koristi u kuhinji treba posjedovati izuzetno kvalitetan, ispitan materijal i završnu izradu proizvoda. Vodeći se ovim, Coincasa ponosno predstavlja najnoviju kolekciju keramičkog posuđa koje je izrađeno od najfinije obrađene gline.


Kvalitet hrane zavisi od posuđa

Keramičko posuđe sprječava da hrana izgubi svoj ukus i hranjive sastojke. Korišenjem posuđa iz Coincasa kolekcije tretirane namirnice su ukusne i hrskave, te ostaju pune vitamina i minerala. Keramički premaz stvara hrskavu koricu na površini hrane.

Coincasa keramičko posuđe je inertno i ne-reaktivno što znači da ni pod kojim uslovima ne ispušta štetne sastojke u hranu.


Prilikom spremanja obroka u ovom posuđu koristi se jako malo masnoće, jer se hrana ne lijepi za površinu zahvaljujući keramičkom premazu koji, također, održava vlagu prilikom kuhanja. Ovo keramičko posuđe je otporno na ogrebotine kao i na jako visoke temperature i termalne šokove.


Činjenice o štetnom kuhanju

Upotreba kontaminiranih namirnica u dužem periodu može dovesti do ispoljavanja specificnih toksičnih, teratogenih, kancerogenih i mutagenih efekata.

Zbog toga je izeuzetno važno da se u kuhinji koristi najkvalitetnije posuđe, jer ono predstavlja konkretno ulaganje u zdrav i kvalitetan život. Vodeći se ovim, Coincasa je stvorila liniju koja čuva zdravlje, eliminiše štetne efekte kuhanja i dekorativno se savršeno uklapa u moderan dom.

Kuhanje bez toksina i ravnoteža cijelog organizma se uz Coincasa keramičko posuđe postiže sa lakoćom i bez puno muke.



Gdje se može nabaviti?

Sav asortiman Coincasa proizvoda može se nabaviti u prodajnom salonu – Trg djece Sarajeva 1 (4. sprat), a informacije se mogu dobiti na broj telefona 033/259 – 570.