U želji da popularizuju slobodan i nezavisan način samoodrživog života, dizajnerski studio Brick & Wonder osmislio je ovu prekrasnu montažnu kućicu.

Obložena staklom, ova elegantna malena kuća svršeno se uklapa i u ruralne i urbane sredine.

ÖÖD kućice su prvenstveno namijenjene za korištenje kao vikendice za kratkoročni najam ili kao mali hoteli. Svaka jedinica izrađena je od čelika, izoliranog stakla i termički obrađenog drveta.

Najprepoznatljiviji detalj vezan za ovu kuću jeste njen eksterijer kojeg krasi fasada od stakla zbog toga ova kompaktna kućica ne samo da sprečava pogled znatiželjnika ka unutrašnjosti već se i savršeno utapa u okolinu jer se ona reflektuje na fasadi.

Kuća zauzima 18 m2 i uključuje kuhinjski prostor, dnevni boravak, kupatilo i spavaću zonu sa velikim posebno dizajniranim krevetom. 

Instalacija ovih kućica je veoma jednostavna. Za samo nekoliko sati može biti postavljena, priključena na internet, vodovodnu instalaciju i dotok električne energije.

Ovakva kuća košta 33.000 € i za ovu cijenu kupci dobijaju sve što im je potrebno, uključujući i namještaj kreiran po mjeri.