Maja Matašin je mlada bosanskohercegovačka akademska kiparica i umjetnica, o kojoj ste imali priliku čitati na našem portralu. U svom kiparskom ateljeu Gata vješto oblikuje različite unikatne predmete, kao što su rasvjetna tijela, sehare, namještaj, ogledala, te stalci za muzičke instrumente. Maja svakom komadu, koji izađe iz njenog ateljea, udahnjuje život ostavljajući na njemu svoj estetski pečat.

..........................................................................................................................

Ovom prilikom predstavljamo Majin reparirani drveni stolić.

Stolić je prvobitno imao završni sloj trešnje, ali nakon obrade i pripreme uslijedio je proces farbanja. To je proces rada koji iziskuje mnogo pažnje i traje pet dana, nakon čega je predmet spreman za nanošenje akrilne impregnacije, kojoj je potrebno da se suši 24 h. Po završetku tog primarnog procesa, nanesena su dva sloja bijele akrilne boje. Tek nakon toga, stolić je spreman za ručno oslikavanje. Ornament šare sa tradicionalnog bosanskog ćilima Maja je oslikala ručno, te patinirala stolić. Nakon što je dobio svoj konačan izgled, stolić je prelakiran sa tri sloja bezbojnog laka.

Po završetku restauracije, reparirani stolić Maje Matašin izložen je u galeriji Bela Vida, gdje ga svi zainteresirani mogu pogledati. Ovaj ručno rađeni komad namještaja, dimenzija 58cmx53cmx66cm, savršen je spoj bh. tradicije i savremenih umjetničkih tendencija.

Ako ste osoba koja želi komad namještaja, koji osim što obavlja svoju funkciju također ukrašava vaš dom, onda je reparirani stolić Maje Matašin idealan izbor za vas.

Gdje se mogu nabaviti proizvodi Maje Matašin?

Cijena se može dobiti na upit, kao i sve informacije vezane za proizvode i to u Bela Vida galeriji putem www.belavida.ba, e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili broja telefona +387(0)33 26 46 60+387(0)33 26 46 60. Bela Vida se nalazi u Importanne Centru, ulica Zmaja od Bosne 7-7A.