http://theshantygirl.blogspot.seBaš kao i stil oblačenja i stil unutar doma govori o nama mnogo više nego što na prvi pogled izgleda.

..........................................................................................................

Da li ste jedan od onih koji vjeruju provjerenom, volite novine i promjene ili ste tip za ušuškano i toplo? Iza svega ovoga stoji naša ličnost. Osjećaj koji nas obuzme onog trenutka kada uđemo u stan, često zavisi od dekoracije doma i energije koja u njemu vlada.

Evo koja su to četiri najčešća tipa uređenja.

 

Klasično-tradicionalan tip

http://www.homerevo.com

Ukoliko volite jednostavne, praktične i stvari koje imaju sigurnu vrijednost onda spadate u grupu onih koji odgovaraju klasično-tradicionalnom tipu uređenja. Cijenite privatnost doma, volite umjetnost i ručni rad, te je paleta boja u vašem domu uglavnom neutralna i zemljana.

Elegantni komadi namještaja, najčešće izrađeni od kvalitetnog drveta, vaš su favorit između svih drugih ponuda koje su dostupne danas. Antikvarnice i stari bazari mjesta su na kojima uvijek možete naći ono što tražite.

Odani ste i cijenite povjerenje i prijateljstvo.

 

 

http://www.trendir.com

Nekonvencionalni buntovnik

Iza ovog tipa u uređenju krije se kreativni stvaralac koji voli da eksperimentiše, da sakuplja sve i svašta i da mnogo putuje. Trendovi nisu nešto što slijepo pratite, već po ličnom senzibilitetu uklapate stvari i detalje onako kako vam to prija. Volite metal, neobične šare iz različitih kultura crpite ideje i inspiraciju.

Neformalnost je ono što jako cijenite, ne robujete pravilima i rado ih kršite. Energične boje, natrpanost na prvi poged i posebni komadi namještaja za vas imaju neprikosnoveno značenje u uređenju.

Vi ste osoba koja rado nasmijava i inspiriše druge.

 

 

 

 

 

Romantično – vintage tip

http://homefurnituretrend.com

Romantična duša i zaljubljenik u filmove sa srećnim krajem krije u vama ljubitelja ukrasnih abažura, pastelnih tonova, tufnica, karo i starinskih predmeta. Romantični stil uređenja koji preferirate govori o vama da najviše volite ljeto, sunce, svježe cvijeće i mekane tkanine.

Vintage-viktorijanski stil, ušuškanost i zaljubljenost u posebne predmete kao što je poklon set za čaj od drage osobe za vas ima veliku vrijednost. Narandžasta, lila, svjetlo plava, boja breskve, nježno roza i žuta - tonovi su u kojima stvarate toplinu svog doma.

Vi vjerujte u dobro u ljudima i od toga nikada ne odustajete.

 

 

 

http://ohua88.com

Modernista

Red, mir i minimalizam ono je što određuje modernistički tip uređenja. Kuću uglavnom vidite kao malo dizajnersko mjesto gdje sve izgleda savršeno uklopljeno i luksuzno. Odlučujete se za tonove u bijeloj, crnoj ili krem, kojoj kasnije doadajete neke toplije nijanse kako biste povezali cjelinu.

Volite jednobojno, kožu ili svedeni mebl štof, čiste linije i cijenite markirane stvari. Luksuzna lampa, fotelja ili sofa komadi su namještaja pred kojima ne ostajete ravnodušni. Trendove pratite i volite biti u toku sa dešavanjima. Iako ste veoma emotivni, uspjevate da kontrolišete osjećaje pred većom grupom ljudi, bilo na poslu ili pri izlasku.

 

Izvori fotografija:

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5