Ususret toplijim danima, svjetski poznati autoritet na području boja Pantone, preporučuje zelenu nijansu kukute. To je svježa, svijetla do srednje tamna nijansa zelene boje.

............................................................................................................

Nije pastelna boja tako da neće odudarati od ostatka prostora u drugim sezonama. Vjerovatno ste je već vidjeli na modnim pistama i na dekorativnim detaljima.

Dobila je naziv po otrovnoj ljekovitoj biljci koja se u antičko doba koristila za izvršavanje smrtnih kazni.

 

Više nijansi zelene

Kukuta se odlično slaže i sa toplim i sa hladnim bojama, tako da će redizajniranje doma uz pomoć ove boje biti lagan zadatak. Možete koristiti više nijansi zelene u jednoj prostoriji.

Kupite stolić za dnevnu sobu ili trpezarijske stolice koje potpisuje IKEA i tako ovu boju unesite u prostor. IKEA asortiman možete kupiti ili naručiti u galeriji Bela Vida, Importanne Centar Sarajevo, na telefon 033/264 660 ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Odlično se slaže sa smeđom bojom

Skoro svaka nijansa zelene, uključujući i kukutu, odlično se slaže sa smeđom i ostalim neutralnim bojama. Ukoliko odlučite ofarbati jedan zid u ovoj nijansi, a mi preporučujemo JUB boju 5622, onda prostor možete upotpuniti jastučićima koje također potpisuje IKEA.

Odaberite jastučiće sa ovakvim ili sličnim uzorcima.

 

Ružičasti detalji

Za one malo odvažnije savjetujemo da odaberu ciklama ili ružičaste detalje koji će se savršeno slagati uz ovu boju. Mi smo odabrali saksije i fenjere u ružičastoj nijansi, koje potpisuje IKEA i koje možete kupiti ili naručiti u galeriji Bela Vida u Importanne Centru u Sarajevu.

Iako je kukuta jedna od novih trendova ove sezone, jednostavna i klasična tako da će se lako slagati i sa ostalim bojama koje će biti u trendu idućih godina. Zato se odvažite i ovu boju unesite u svoj dom.