Ljubav prema mačku i članak o skrivenom toaletu za mace potakli su i inspirisali našeg čitatelja Bojana iz Istočnog Sarajeva da se okuša u malom kućnom projektu s motom “uradi sam”.

..................................................................................






 

Jednostavno i lako

Mačak Mima, kao što to obično biva, ima poseban tretman i uživa u pažnji i ljubavi kojim ga obasipa njegov vlasnik.

Samo za Mimu, Bojan se latio alata te je od stare vitrine, tačnije njenog donjeg dijela, napravio skriveni toalet za svoga mačka. Otvor je načinio uz pomoć bušilice i ulazne pile, a rubove je dodatno uredio turpijom za drvo i šmrgl-papirom.

Bojan se brinuo kako će mačak reagovati u početku i da li će prihvatiti novo mjesto za toalet te mu je, za lakše početno noćno snalaženje, u unutrašnjost toaleta doveo i svjetlo. Upotrijebio je grlo za malu sijalicu koja se mnogo ne grije i kabel od starog radija.




Mima se odlično snašao

“Bilo je sasvim lako napraviti ovaj toalet. Mislio sam da će trajati danima ali sve je bilo gotovo za jedan sat”, objasnio nam je Bojan.

Radoznao, kao i svaka mačka, Mima je odmah istražio novi teren i brzo se udomaćio. Nije mu smetala ni obična plastična kutija s pijeskom koja se tu našla za prvu pomoć i poslužila za brzo fotkanje dok ne stigne pravi toalet za mace.





Zahvaljujemo se Bojanu i mačku Mimi što su podijelili s nama kutak svoga doma. Drago nam je što smo još jednom bili pozitivna inspiracija za naše čitatelje!

Vas pozivamo da nam pišete i šaljete fotografije svojih enterijera na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi bili tema nekog od naših narednih članaka.