Toalet vaše mace ne mora biti plastična kutija koja odudara od ostatka enterijera. I ovaj komad “namještaja” može izgledati elegantno i lijepo.

..................................................................................







Naše tržište je još uvijek nedovoljno razvijeno kada se radi o namještaju i popratnim asesoarima za kućne ljubimce. Ukoliko želite nešto više od onoga što nude lokalne prodavnice morat ćete uložiti malo truda i mašte.

Nasreću, internet obiluje informacijama i idejama koje vam u tome mogu pomoći.

 

Elegancija drveta

Čvrst i funkcionalan, drveni toalet za mace, postavljen bilo gdje u vašem domu izgledat će kao bilo koji drugi komad namještaja. Poput običnog ormarića ima vrata sa ručkicama koja se otvaraju, a unutra se krije sve što je potrebno za vašu mačku.

Ladica i polica, kao dodatni spremnici, mogu poslužiti da u njih odložite igračke i kese s pijeskom.

S bočne strane ostavljen je otvor kroz koji maca dolazi do svog toaleta.

Ispred otvora možete postaviti rešetkastu tacnu koja služi da zadrži pijesak koji spadne sa macinih šapa kada izlazi iz toaleta. Pijesak propada kroz rešetku i zadržava se na podmetaču, koji se vrlo jednostavno čisti.

U cilju što lakšeg korištenja, donja polica na kojoj stoji plastični toalet bi trebala biti pokretna, što bi olakšalo pristup kutiji pri svakodnevnom čišćenju pijeska.

S unutrašnje strane ormarića, na jedan od bočnih zidova, možete okačiti kukicu i na nju plastičnu lopaticu za pijesak.





Uklopljen u enterijer

Ormarić s toaletom je dovoljno lijep i prilagodljiv te ga možete postaviti u svaki kutak stana ili kuće. Uklopit će se savršeno u dekor vašeg doma, skrivajući ružni plastični toalet.

Vaše dnevne navike, ritam vašeg ljubimca, raspored i veličina prostora bit će odlučujući faktor kada se radi o odluci gdje postaviti ovako kamufliran toalet.

Čiste linije i jednostavan dizajn savšen su izbor za moderno uređene stanove. U bijeloj boji, napravljen od drveta otpornog na vlagu, pronaći će svoje mjesto u vašoj kupaonici. U toplim bojama mahagonija ili meda pristajat će u vaš dnevni boravak ili predsoblje.

Gornju površinu ormarića možete iskoristiti i postaviti na njega različite ukrasne predmete, knjige ili lampu.

Također, ormarić može služiti u potpunosti kao komad namještaja namijenjen vašoj maci. U tom slučaju na ormarić možete dodati mekani jastuk gdje maca može da se odmara i spava.


Izvor fotografija

www.kattysaks.com
www.moderncat.net