Praznična sezona je skoro pred nama i većina ljudi proteklih sedmica radi na tome da učini svoj dom što ugodnijim.

Zbog toga su ljubitelji čišćenja na društvenim mrežama podijelili nekoliko ideja da vaš dom miriše prekrasno.

Kanta za smeće koja miriše

Mirisno dezinfekcijsko sredstvo bolje je od praha za smeće jer stvarno dugo traje. Potrebno je samo natopiti komadić kuhinjske salvete u koncentriranom dezinfekcijskom sredstvu prije nego što je stavite u svoju kantu.

I ne samo da ova metoda rješava mirise, već i kuhinja miriše kao da je svježe očišćena. Slično toj metodi, možete i namočiti higijenski ubrus u dezinficijens prije nego što ga zalijepite za dno poklopca od kante.

Trik s maramicom za sušenje veša

Ne može se poreći da maramice za sušilicu za veš nevjerojatno mirišu, a vi ih možete koristiti kako biste namirisali svoj dom. Naime, možete ih koristi po kući kako biste dodali cvjetni miris lažnom cvijeću, a možete ih staviti i na toalet papir.

Stavite jedan u unutrašnjost toalet papira kako bi vaše kupatilo mirisalo svježe. Također ih možete staviti u ladicu s odjećom kako bi vam veš mirisao svježe nakon pranja. Njima također možete obrisati prozore prije sredstva za čišćenje.

Bacite svijeće i uzmite mirisni vosak

Žene koje štede novac sada koriste mirisni vosak. Ove voštane otopine imaju nevjerojatan miris i jako su jeftine. Komadić mirisnog voska stavite u aroma lampu, ispod koje ćete staviti malu svijeću bez mirisa. Znači umjesto eteričnog ulja, koristite mirisni vosak koji puno duže traje i ima jači miris.