Kada govorimo o ovom popularnom elementu u dizajnu enterijera, važno je naglasiti da je, uprkos njihovom izgledu punog drveta, ipak riječ o zidnim i podnim keramičkim pločicama.

plocicedrvo8

Neke od očitih prednosti ovog proizvoda su njihovo lako čišćenje i održavanje, ekološki su prihvatljive, a najbolje od svega jeste njihova mogućnost da prihvate podno grijanje. Budući da su pločice održiviji proizvod od drveta, koji se još uvijek dobija iz šuma u razvoju, razumljivo je da kako popularnost ovih pločica raste, tako i cijena opada, što dokazuje da su generalno jeftiniji proizvod od drvenih podova.

Postoje namjenske zidne pločice, kojima možete obložiti vašu kuhinju i kupatilo. Koristite svjetlije tonove, kako biste prostor održali svijetlim. Prednost ovih pločica su mogući uzorci, koji, kada se rade manuelno na parketu, iznimno su skupi.

001

1

plocicedrvo1

plocicedrvo2

Osim toga, možete ih koristiti u terpezariji, dnevnom boravku ili u kućnom uredu. Osim što su funkcionalne, svojim izgledom su i impresivne. Ako se odlučite da svoj dom ukrasite i zidnim i podnim oblogama, potrudite se da budu različitih nijansi, ali u istom odabranom tonu. Ne želite kontrast, već harmoniju u prostoru.

U slučaju da se odlučite za zidne pločice, potrudite se da vaš namještaj bude toplijih, zemljanih tonova i modernog dizajna, kako vaš prostor ne bi izgledao napadno.

2

4

5

3

plocicedrvo3

Također, njihova upotreba nije ogranična; možete ih koristiti za enterijere i eksterijere. Ukoliko želite da vaša terasa ili trijem ima atmosferu, koju obično pruža ambijent punog drveta, obložite njima pod i bočne zidove.

6

plocicedrvo4

plocicedrvo5

plocicedrvo7