Sistemi inovativnih roletni za moderan enterijer su sve učestaliji proizvodi na tržištu. Pored toga što regulišu protok svjetlosti, savremeni sistemi roletni su i važan element u enterijeru.

..................................................................................








Novi moduli su napravljeni od materijala kao što su plastika, platno, papir ili metal, te su postavljeni između dvije žice ili mehanizma jednostavnog za korištenje. Ovakvi sistemi nude mnogo praktičnih mogućnosti u modelovanju životne sredine.


Nekad i sad

Roletne su u prošlosti predstavljale samo jedan ili dva sistema, sa svega nekoliko boja. Vremenom su u upotrebu ušli različiti materijali, čitava paleta boja, da bi danas inovativnim rješenjima, roletnom nazivali i ono što u prošlosti nije moglo ni da se zamisli. Papirni zastori, plastična okna ili neka druga rješenja, izbor je veliki.



Trakaste roletna-zavjese

Moguće ih je nabaviti u širokom spektru boja, različitim širinama i posebnim formatima. To su uglavnom savremeni tekstili, sa tehničkim karakteristikama.






Paravani

Poznato je da filc apsorbuje svjetlost i zvuk. S tim u vezi, ovakvi paravani su veoma pogodni za velike prostore, ukoliko želite da ih vizuelno pregradite i date zanimljiviji lični dodir ambijentu.






Plafon suspenzije

Tekstilni plafon transformiše sobu i njenu svjetlost u potpuno novo iskustvo. Sistem se lako montira, a u kombinaciji sa svjetlom daje veoma interesantno osvjetljenje.






Sistem „ekrana“

Ovo je elegantan sistem koji omogućava da se dnevna svjetlost na staklu podijeli na dijelove, pomoću materijala kao što su plastika, platno, papir ili metal. Sistem obezbjeđuje veliki estetski kvalitet i mnogo praktičnih mogućnosti.





Panel zavjesa

Panel zavjesa predstavlja kombinaciju drveta i tkanine. Ona kombinuje nordijsko svjetlo sa prefinjenim japanskim stilom. Lako se može uklopiti sa nekim drugim proizvodom roletni, te je stoga sve popularnija.






Venecijaneri

Drvo, aluminij ili transparentno? Ovo je već dobro poznat proizvod na našim prostorima i veoma popularan, a njegova mogućnost kombinacije različitih boja i materijala dozvoljava kreiranje individualnih roletni.






Roler roletne

Ove roletne daju punu slobodu i neograničenu mogućnost u izboru tkanina i obrazaca. Različiti formati i dizajn se mogu pomjerati gore-dolje sa npr. lancem od perli, ovisno o količini svjetlosti koju želite.






Električne roletne

Ova vrsta roletni je veoma moderna i luksuzna, a samim tim i njena cijena je znatno veća u odnosu na ostale. Ovakve roletne su savršene za savremeni dekor kuće, a jednim pokretom ruke kontroliše se privatnost i prilagodljivost svjetla u ambijentu.