Ne postoji "savršena" majka. Ne postoji ni "pravi" ni "pogrešan" način roditeljstva. Bez obzira na to gdje pripadate u roditeljskom spektru, način na koji odgajate svoju djecu su iskustva, preferencije i izbori karakteristični za vas i vašu porodicu.

naslovna

Shvatili to ili ne, roditeljstvo utječe na mnoga područja vašeg života. Evo šta vaš kućni dekor govori o tome ko ste vi kao mama.

Srednje stoljetni moderni dizajn

Kao mama dajete prednost onome što je jednostavno i funkcionalno. Poput modernog stila koji je preovladavao sredinom prošlog stoljeća, i vi ste osoba koja misli da je najvažnije provoditi kvalitetno vrijeme s porodicom (bez ikakvih sitnica).

01midcentury

Vaš je dom - baš kao i način na koji odgajate djecu - pomalo moderan i na ivici, ali ne prati pomno trendove. Volite stvarati vlastite stavove i perspektive o tome kakvo majčinstvo "treba biti" i ne ometa vas niti uznemirava mišljenje drugih.

Savremeni stil

Što se tiče roditeljstva, vi ste neko ko voli eksperimentisati s najnovijim i najboljim opcijama, resursima i idejama. Obično imate svoj nos u knjizi ili vas mogu pronaći na forumima na mreži da biste saznali više o roditeljstvu i kako možete biti najbolja za svoju djecu.

02contemporary

Vaše preferencije u savremenom stilu - sve, od prirodnog svjetla i otvorenog tlocrta, do velikih prozora i minimalnog uređenja - dovoljno govore o tome ko ste kao majka. Cijenite otvorenost i međusobne veze u odnosu na bilo šta drugo. Imate čisto, nesebično srce i vaša porodica se osjeća dobrodošlom, kad god je u vašem prisustvu.

Boemski, odnosno boho stil

Samoprozvana "mama prirode", volite sve na otvorenom i to se očituje u tome kako ste osmislili svaki centimetar svog doma. Zidovi i police ukrašeni su biljkama i često vas mogu naći kako objašnjavate ili podučavate svoju djecu o vremenu ili ciklusu života.

03boho

Vi ste tip mame koja voli zaprljati ruke i uvijek je poticala svoju djecu na isto. Ono što vaš kućni dekor govori o vašem materinskom stilu je da ste vezani za svijet. Kampiranje, planinarenje, ribolov, sadnja i doživljaj prirode krajnji je prioritet - i za vas i za vašu djecu.

Minimalističko uređenje enterijera

Smatrate da je majčinstvo u osnovi relativno jednostavno: budite tu i volite. Iako ste se ponekad borili s osjećajima i govorili iz srca u trenucima sukoba ili promjena, vaša jača strana je manje komunikacije, a više prisustva.

04minimalizam

Baš kao što vaše minimalističke sklonosti daju suptilne, a opet moćne naglaske u vašem domu, vaše tiho, ali uzbudljivo prisustvo pomaže vašoj djeci da znaju da ćete, bez obzira na oluje, stajati pored njih. Vama majčinstvo nije toliko da sve napravite ‘kako treba’, već jednostavno da budete tu za svoju djecu.

Moderni stil

Vi ste moderna mama koja nastoji pronaći i stvoriti ravnotežu između posla, igre i roditeljskih obaveza. Ono što moderno uređenje vaše kuće govori o vašem stilu majčinstva je da se neprestano povlačite i idete niz dlaku sa promjenama u životu.

05moderni

Drago vam je što ste majka koja pruža ono što treba, čak i ako to znači da morate odigrati delikatan ples između svoje karijere i fizičkog prisustva u životu svoje djece. Vama majčinstvo nije samo ljubav prema djeci, već i da budete što bolji roditelj - što znači naučiti kako stvarati granice i slijediti svoje srce.