Noćni klubovi su često mračni, sa zagušenim svjetlom i bezbrojnim laserskim osvjetljenjem. Ovaj noćni klub je zaista drugačiji, a evo i zašto.

..................................................................................









Nalazi se na najvišem spratu „Ritz-Carltona“ u Hong Kongu, koji će biti najviši hotel na svijetu i nosi ime OZON. Ovaj spektakularni noćni klub je dizajnirala japanska firma Wonderwall i to na 117. spratu. Uz unutrašnjost, klub posjeduje i terasu sa pogledom koji oduzima dah.

 

Nesvakidašnji enterijer

Enterijer je prepun uzbuđenja i iznenađenja, na svakom koraku se očekuje neočekivano. Ovaj čudesni imaginarni svijet je sastavljen od ogromne prostorne kompozicije i prati liniju kretanja kroz cijeli objekat.

Talasasto dimenzionirane skulpture navode na maštanje, a odlična osvijetljenost površina je u jakom kontrastu sa tamnim zavjesama od poda do plafona, u foajeu. Sa plafona vise mini lusteri koji su okačeni na različitim dužinama i oni doprinose čitavom ugoođaju u zlatnim i crno-mramornim tonovima.

Potpuno nevjerovatan, vidno je u njega uloženo mnogo, a kada se to primijeti, to je i znak da je stvar stila u ovom hotelskom lancu potpuno ispoštovana.




Uz čitanje ovog članka Enterijer.ba preporučuje sljedeći audio/video