Nakon što su kolumbijska pjevačica Shakira i slavni fudbaler Gerard Pique postigli dogovor o starateljstvu, pjevačica je odlučila da se sa djecom preseli u Miami.

11

Nakon završetka ljubavne priče koja je trajala trinaest godina, potvrđeno je da je spor između Shakire i Piquea oko starateljstva konačno okončan. Pjevačica je nakon svih nedavnih događaja u vezi sa nevjerstvom svog bivšeg muža odlučila da se preseli iz Barselone u američki grad Miami. Pošto su njeni porodični dani u Španiji završili, odlučila je da ipak zadrži vilu u Miamiju koju je prije nekoliko godina željela da proda. Od kada se pojavila vijest o ovom razvodu, pomenuta vila više nije na prodaju, piše BravaCasa. Ukoliko vas interesuje kako izgleda vila u Miamiju u kojoj će živjeti Shakira nakon razvoda, pogledajte fotografije ispod.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

12



Spoljašnji izgled vile

U pitanju je velika bijela vila sa bazenom u sredini. Shakira je ovu kuću kupila 2001. godine i ona je tada koštala oko tri miliona dolara. U pitanju je imanje od 750 kvadratnih metara sa nekoliko objekata u bijeloj boji, sa mnogo vrata, velikih prozora, dvorištem i bazenom.

Dnevna soba

Dnevna soba i trpezarija smješteni su u jednu prostranu prostoriju kojom preovladava bijela boja. Mada je pjevačica poznata po svom nesvakidašnjem stilu u odijevanju sa raznovrsnim bojama, kada je u pitanju uređenje enterijera to očigledno nije slučaj. Neutralne svijetle boje preovladavale su u njenom domu u Barseloni, a i u ovoj vili u Miamiju možemo videti bijeli nameštaj, bijele zidove i svijetle parkete koji izgledaju luksuzno i elegantno.

U ovoj velikoj prostoriji gdje su smještene dnevna soba i trpezarija, za sada ćemo se fokusirati na dio za opuštanje. Pored dva kauča, možemo vidjeti i podne jastuke koji ovom dijelu prostorije daju još bolji opuštajući utisak. Bijela boja i stakleni stolovi doprinose da kuća izgleda svjetlije, a ta uloga se može pripisati i velikom raskošnom ogledalu na zidu.

Trpezarija

Trpezarija je dizajnirana u klasičnom stilu, i velike je površine kao što je ova savršena je za veliku porodicu. Kao i u ostatku kuće preovladavaju svijetle nijanse, a ističe se veliki tepih sa braon dezenom koji prekriva najveći dio poda prostorije.