Druidsmere House impozantna je četverospratna nekretnina koju karakteriziraju visoki zidovi od crvene cigle i istaknutih tornjeva. Kuća je izgrađena 1885.

dvorac1

Druidsmere House se nalazi, zajedno sa četiri vikendice (jedna napuštena), na površini od oko 31 hektar. Lodge je vikendica koja se nalazi na ulazu u Druidsmere. Sadrži dnevnu sobu, kuhinju sa trpezarijom i spavaću sobu sa sopstvenim kupatilom.

Stables Cottage je vikendica s tri spavaće sobe koja se nalazi na jednom kraju nekadašnje štale i pratećih zgrada u krugu Druidsmerea. Uz vikendicu se nalazi bivša zgrada za kočijaše i štala, sa potkrovljem iznad. Unutar stare štale nalaze se neke lijepe originalne karakteristike. Štala od kovanog željeza i nadstrešnica za automobil pričvršćeni na jedan kraj trenutno se koriste za skladištenje baštenskih mašina.

Gardener's Cottage je šarmantna jednosobna vikendica sa dnevnim boravkom, kupatilom i spavaćom sobom. Vikendica je orijentisana prema jugu u šumi iza glavne kuće.

Tu je i Školska kuća: ranije poznata kao Mašinska kuća, a jedno vrijeme korištena kao vrtić. Bijelo jezero je vrlo živopisno i privlači razne divlje ptice, kao i dabrove. Puno je pastrmke.

Ova kuća sa 11 spavaćih soba, 9 kupatila, više od 3000 kvadrata je prava ljepotica iznutra i izvana. Košta £1,500,000.

dvorac2

dvorac3

dvorac4

dvorac5

dvorac6

dvorac7

dvorac8

dvorac9

dvorac10

dvorac11

dvorac12

dvorac13

dvorac14

dvorac16

dvorac15

dvorac17

dvorac18

dvorac19

dvorac20

dvorac21